Afbeelding

Hoe ga je om met rouw op het werk?

Actueel 880 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Stichting Steun bij Rouw heeft als doelstelling binnen de regio Pijnacker/Nootdorp, Ypenburg mensen in rouw te steunen bij, en te helpen, met het leren omgaan met dood en rouw en hetgeen hiermee verband houdt.  De stichting doet dit onder andere door het bieden van individuele gesprekken en een  luisterend oor maar ook door het organiseren van: groepsgesprekken, bijeenkomsten in het rouwcafé en wandelingen met lotgenoten. Voor de groepsgesprekken, die  8 november weer starten, kunt u zich weer opgeven. Meer informatie hierover vindt u  op de website.

Daarnaast organiseert de stichting jaarlijks een informatiebijeenkomst rond verlies en rouw. Dit jaar, op 24 oktober, is het thema 'Rouw, (ook) op het werk'. Bij rouw denken we dan vaak als eerste aan het verlies van bijvoorbeeld een collega aan de dood. Rouw is echter breder. Er kan ook sprake zijn van rouw bij een ernstige ziekte van een collega of bij een ongeval met bijvoorbeeld blijvende beperkingen als gevolg. Maar ook aan rouw als gevolg van het overlijden van een partner van een collega, een kind, een ouder, broer of zus.

Op 24 oktober gaan we in op rouw op het werk. Daarbij komen vragen een de orde als: Wat kun je doen als collega of als leidinggevende bij ernstige ziekte van een collega of diens partner/kind/ouder? Wat doe je direct na het krijgen van een overlijdensbericht na langdurige ziekte? Bij plotseling overlijden? Hoe reageer je, als je collega weer op het werk verschijnt, nadat hij een hele poos voor zijn zieke vrouw of andere naaste heeft gezorgd, die nu overleden is? Of hoe reageer je zelf of als team als een collega door een hartstilstand op het werk plots overlijdt? Of hoe ga je er mee om als een collega na 5 maanden zwangerschap haar kindje heeft verloren en daarna weer terugkomt? Heb je het erover, maar hoe dan? Wie heeft hier een rol in, de bedrijfshulpverlening?

Kan een leidinggevende iets doen om het personeel hierin te ondersteunen? We kunnen er allemaal mee te maken krijgen of hebben er mee te maken gehad. Misschien kunnen we in deze gevallen voor elkaar het verschil maken want rouwen doe je zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Wil je meer weten over dit onderwerp en/of met anderen hierover van gedachten wisselen kom dan naar de bijeenkomst op 24 oktober 2018.

Locatie
Kerkelijk centrum Nové, Dorpsstraat 13 Nootdorp, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Toegang gratis.

www.steunbijrouwpny.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant