Afbeelding

Jeugdland staat voor de deur!

Actueel 2.685 keer gelezen

Nog een paar nachtjes slapen.. en dan begint Jeugdland weer. Voor de 46ste keer kunnen de kinderen vanuit Pijnacker zich weer een hele week vermaken op acht verschillende afdelingen. Van sportief tot creatief en zelfs constructief.

Allerlei activiteiten die je tegenwoordig niet meer zomaar kunt doen op school, omdat er niet altijd genoeg geld is om te investeren in zagen, soldeerbouten, lego, tandraderen, metselen, houtbranders, naaimachines en dure materialen voor handenarbeid en andere 'doe'dingen. Bij Jeugdland kan het nog.

Kaartverkoop en vrijwilligers
Jeugdland is (bijna) uitverkocht. (Update: HET IS UITVERKOCHT, red.) Na een aanvankelijke run op de kaarten begin juni, viel de verkoop in de vakantie een beetje stil, maar het getal van 1250 komt nu in zicht. Het bestuur blijkt er goed aan gedaan te hebben om een stop op de kaartverkoop te zetten aangezien het aantal vrijwilligers, ondanks lobbyen en leuren, ook dit jaar weer ongeveer blijft steken op de 140/150 per dag. Dit is al een geweldig aantal vrijwilligers en de organisatie is daar dan ook heel erg trots op.

Het zou fijn zijn als er nog wat techniekstudenten, ouders of opa en oma's mee zouden willen helpen met techniek en houtbranden en figuurzagen. Dat zou meer lucht geven op die afdelingen, omdat die vaak het drukst bezocht worden en er een grote interesse voor bestaat bij de kinderen. Duidelijke aanwijzingen en begeleiding is dan prettig.

Ook de survival voor de donderdag komt nog zo'n 10 personen te kort om als post te staan in het Dobbe gebied. Je mag dan bij een post staan om zo'n 250 kinderen te stimuleren zichzelf te overwinnen bij sommige activiteiten, maar ook te genieten van de durf en het plezier als ze een duik maken in de modder. Lunch wordt verzorgd.

The Voice of Jeugdland
Via de site voicejeugdland@hotmail.com kun je je inschrijven voor de talentenjacht van Jeugdland. Gedurende de middagpauze mogen kinderen laten zien wat ze kunnen op allerlei gebied. Zang, dans, instrument bespelen, acrobatiek etc. Verzorg je act met goede aankleding/make up, (eigen)muziek en oefen goed van tevoren, zodat je als dagwinnaar uit de bus komt en mee mag doen met de battles op vrijdag met als uiteindelijk doel: vrijdagavond optreden voor alle kinderen en hun ouders.

Denk eraan: je moet je vóór Jeugdland opgeven. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Vanaf 12.00 verzamelen alle kinderen zich op het plein, waar ze hun meegebrachte boterhammetjes kunnen opeten terwijl ze naar de talentenjacht kijken en waar ze o.l.v. Linsey en de Dansbende met zang en dans vermaakt worden. Alle afdelingen zijn dan dicht voor een half uur om de leiding de gelegenheid te geven ook even te lunchen.

Extra belangrijke info
De organisatie raadt u aan om de kinderen geen of niet veel geld mee te geven, omdat er veel gestolen wordt uit de rugzakken en in de kleedkamers. Het is helaas niet mogelijk om daar continu controle op te houden. Ook geen dure merkkleding en mobieltjes of andere waardevolle spulletjes meenemen en zeker niet in je tas laten zitten. De kinderen kunnen onbeperkt drinken halen aan de bar van Oliveo en DSVP en op dinsdag zijn er poffertjes. De DSVP en Oliveo kantines verkopen snoep, koek, broodjes en friet. De frituur gaat voor de kinderen pas na 12.30 uur open.

Bij mooi weer kan er gezwommen worden, dus badpakken en handdoeken meenemen. Dat zorgt vaak wel voor extra vergeten spulletjes. Aan het eind van de week is het een ware uitdragerij aan vergeten kleding, tassen en schoenen. Dit blijft nog 1 week, in dozen, in de Oliveo kantine staan en gaat daarna naar een goed doel. Voor de huttenbouwers wordt stevig schoeisel aangeraden. Kinderen op (bad)slippers of zachte schoenen wordt de toegang tot het huttendorp geweigerd.

Afsluiting Sportlaan
Gedurende de Jeugdlandweek, dus vanaf 20 augustus gelden er afsluittijden voor de Sportlaan. Deze vallen samen met de openings-en sluitingstijden.

Vanaf 8.30 tot 10.30 uur en 's middags van 15.00 tot 16.00 uur is het niet mogelijk om met de auto over de Sportlaan te rijden. 'Halers en brengers' kunnen parkeren bij de 4-Gang en het zwembad. Het handigst is om op de fiets te komen. Jeugdland mag gebruik maken van de fietsenstalling van het Stanislas en vanuit daar kun je dan zo naar de ingang lopen.

Let op: er is dit jaar geen kaartverkoop aan de deur. Geen wachtrijen meer aan de kassa dus. Het grote hek van Jeugdland gaat om 9.30 uur stipt open. Kinderen hebben alleen toegang op vertoon van hun polsbandje in de dagkleur. Lekker zwaaiend, arm omhoog, binnenkomen dus.

Voor meer informatie zie onze website: www.jeugdland-pijnacker.nl  en de facebook pagina: www.facebook.com/Jeugdland.Pijnacker. Daar vindt u ook het privacybeleid  van de Stichting Jeugdland.

Sparen
Vanaf de 15de augustus kunt u uw gespaarde materialen afleveren bij de Oliveo kantine. Schoenendozen, heel veel eierdozen, wc-rolletjes, melkpakken (omgespoeld graag), leer, wol, lappen, knopen, spijkers, plastic yoghurt containers met deksel graag, Olvarit-potjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant