Afbeelding

Vliegenoverlast Emerald

Actueel 2.489 keer gelezen

Delfgauw - Op basis van het onderzoek van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) heeft de gemeente Avalex gevraagd alle containers en putten in Emerald te inspecteren en zo nodig te reinigen en herstellen. Avalex heeft de opdracht hiervoor inmiddels uitgezet bij Bronij, het bedrijf dat de ondergrondse containers in onder meer het werkgebied van Avalex keurt en onderhoudt.

Bronij is op afgelopen maandag (13 augustus) gestart met de inspectie en reiniging van alle ondergrondse GFT-containers in Emerald. Bronij verwacht voor de meer dan 60 GFT-containers in Emerald ongeveer 2 weken nodig te hebben. De reguliere inspectie van de containers stond al geprogrammeerd voor eind september (over ongeveer 5 weken). Bij deze reguliere inspectie zullen de PMD en restafval containers geïnspecteerd worden. Bronij zal dan ook gelijk controleren of de GFT-containers schoon en droog zijn gebleven.

Probleem opgelost
De gemeente verwacht dat met deze aanpak de vliegenoverlast in Emerald effectief wordt aangepakt. Alle inwoners die een melding hebben gedaan zijn over bovenstaande geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant