Foto: Esdor van Elten
Foto: Esdor van Elten

Openbaar Ministerie beraadt zich over vervolging verdachte in zaak Boldewijn

Actueel 1.270 keer gelezen

Nootdorp/Rotterdam - Over enkele weken neemt de officier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam een beslissing over de vervolging van de verdachte in de zaak van de 17-jarige Orlando Boldewijn. Dat bevestigt Angelique Chatta van het Arrondissementsparket Rotterdam.

"Als het onderzoek is afgerond, neemt de officier van justitie een beslissing over het wel of niet vervolgen van de verdachte. Deze beslissing verwachten we over een aantal weken. De 27-jarige Hagenaar is op dit moment nog altijd verdachte. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando, zoals dat ook het geval was toen hij werd aangehouden", zegt ze. 

De verdachte heeft tegenover rechercheurs bekend dat hij Orlando Boldewijn in de nacht van 18 februari na een afspraakje in Ypenburg in het water heeft gezien en hem ook heeft gehoord. Hij deed echter niets. Hij verleende geen hulp en schakelde geen hulp in. Het slachtoffer werd na een week levenloos uit het water gehaald.

Het onthouden van hulp aan iemand in levensgevaar is strafbaar. Bij overlijden van het slachtoffer kan daar een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van duizenden euro's op volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant