Afbeelding

‘Stille tocht in Ypenburg voor Orlando Boldewijn’

Actueel 1.972 keer gelezen

Nootdorp/Ypenburg - Een aantal mensen uit de gaycommunity heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente Den Haag voor een stille tocht in de Haagse wijk Ypenburg. De tocht ter nagedachtenis aan Orlando Boldewijn moet plaatsvinden op zaterdagavond 7 juli 2018 tussen 18.30 en 21.00 uur.

Dit werd gisteravond bekend gemaakt in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den haag FM. De initiatiefnemers benadrukken dat de aanvraag nog in behandeling is en de gemeente nog geen akkoord heeft gegeven. Toch lijkt dit nog slechts een formaliteit. De tocht staat gepland rondom de Blauwe Loper. "Het moet een rustige, waardige en respectvolle tocht worden. Er wordt muziek gespeeld en zijn mogelijk sprekers", laat men weten.

De 17-jarige Orlando Boldewijn werd eind februari levenloos gevonden in het water van de Blauwe Loper. Hij had een week daarvoor een afspraakje met een 27-jarige Hagenaar die verklaard heeft dat hij de jongen na het afspraakje in het water heeft gezien, maar niets heeft ondernomen. Hij zat drie dagen in hechtenis, maar werd weer vrijgelaten. De Hagenaar is nog steeds verdachte, meldt de politie aan Den Haag FM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant