Afbeelding

Open Boerderijdag in Oude Leede

Actueel 4.372 keer gelezen

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, doet de familie Gravesteyn aan de Oude Leedeweg 25, voor de vijfde keer mee met de Open Boerderijdagen van Friesland Campina en zetten zij de deuren van hun boerderij open voor publiek.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij en zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt. Voor kinderen worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen is er voor jong en oud van alles te doen op de deelnemende boerderijen. Rondstruinen op de boerderij en kijken waar de koeien gemolken worden. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke activiteiten als een boeren stormbaan, melkbus-heffen, skippykoe-racen, vogelspeurtocht en schminken. Bezoekers kunnen Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl.

De familie Gravesteyn meldt: "Tevens doen wij dit jaar mee met de Nestenbattle. Een initiatief vanuit Slimme Vogels om extra aandacht voor de weidevogels te krijgen. Wij doen mee namens de provincie Zuid Holland. Momenteel zijn we bezig met het bouwen van het "Zuid Hollandse Wilde Eenden Nest" en tijdens de open dag is dit nest te bewonderen, net als de eenden! Wij willen natuurlijk deze wedstrijd winnen en hebben jullie stem daarom hard nodig! Stemmen kan via www.nestenbattle.net

Biologisch melkveebedrijf Gravesteyn
Oude Leedeweg 25
Pijnacker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant