Piet Vergeer en David Schut op de plek waar het op 13 oktober allemaal moet gaan gebeuren. (foto: Martijn Mastenbroek)
Piet Vergeer en David Schut op de plek waar het op 13 oktober allemaal moet gaan gebeuren. (foto: Martijn Mastenbroek)

Pijnacker-Nootdorp krijgt eigen Oktoberfest bij Dobbeplas

Actueel 15.176 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Piet Vergeer en David Schut van het Witte Paard aan de Gildeweg in Nootdorp zijn volop bezig met de voorbereidingen van een schitterend nieuw feest in Pijnacker-Nootdorp: Oktoberfest Oostland op zaterdag 13 oktober op het evenemententerrein bij de Dobbeplas in Nootdorp.

Inspiratie deed het tweetal op bij de beroemde Oktoberfesten in Hamburg en München. "Dat is de sfeer die we naar Pijnacker-Nootdorp willen halen. Lange biertafels, gezelligheid en Duitse muziek", zegt Piet. De artiesten zijn al geboekt: "De Snollebollekes, Immer Gerade Aus, Otto Wunderbar en Timmie Tirol", vertelt David die onder andere de PR voor zijn rekening neemt. Er worden halve liters bier geschonken en ook culinair zit het feest wel snor. "Er is van alles te eten, onder andere braadworst en we halen echte Winterbergse botergevulde pretzels."

Voor slechts 200 euro koop je een eigen tafel voor 8 personen in de tot in de puntjes omgetoverde Oktoberfest-tent. Dat is 25 euro per persoon. Een losse staanplaats is ook mogelijk, dat kost 22,50 euro." Piet en David krijgen al veel enthousiaste reacties uit het dorp. "De eerste tafels zijn al weg! Als het een succes wordt, dan organiseren we het volgend jaar misschien wel twee dagen. Ik heb al ideeën voor een speciale bedrijvenavond", zegt Piet.

Het feest begint zaterdag 13 oktober om 16.00 uur en om uiterlijk 19.00 uur moet iedereen binnen zijn. De toegang is 20 plus. Kaartjes zijn vanaf vandaag te koop bij Het Witte Paard / Howdy's aan de Gildeweg in Nootdorp, Het Moortje in de Stationsstraat in Pijnacker en bij Marian de Visser in de Parade in Nootdorp. Het is ook mogelijk om daar een tafel te reserveren. Bestel je kaarten daarnaast makkelijk online via www.wittepaard.nl/oktoberfest. Op de vraag of iedereen in een lederhosen of dirndl moet komen, zegt Piet lachend: "Ons personeel sowieso en verder zou het natuurlijk leuk zijn, maar is het niet verplicht hoor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant