Afbeelding

CDA, VVD, EA en D66 in nieuw college Pijnacker-Nootdorp

Actueel 4.956 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het nieuwe college van Pijnacker-Nootdorp bestaat uit CDA, VVD, EA en D66. Dat is zaterdag bekend geworden.

Het raadsbreed akkoord kreeg unaniem steun van alle partijen. Trots op Pijnacker-Nootdorp heeft ook ingestemd. Vier jaar geleden steunde de partij als enige het raadsbreed akkoord niet. Dinsdag wordt in een openbare vergadering gestemd voor het nieuwe college. Men verwacht dat dit slechts een formaliteit zal zijn. Het nieuwe college zal gaan bestaan uit wethouders Ilona Jense (VVD), Peter Hennevanger (D66), Hanneke van de Gevel (EA) en Frank van Kuppeveld (CDA).

Onder leiding van de formateur, Ronald Vuijk, is in anderhalve week in een hoog tempo gewerkt aan de totstandkoming van het akkoord. "Ik ben verheugd dat we eruit zijn. De onderhandelingen zijn op een constructieve, open en positieve wijze gevoerd", aldus Vuijk.

Op dinsdagavond 24 april besluit de raad over het Hoofdlijnenakkoord en benoemt de raad de wethouders. Het Hoofdlijnenakkoord is het resultaat van een dialoog tussen de onderhandelaars van de fracties over de richting die de gemeente de komende jaren op moet gaan. De samenvattende titel van het akkoord is: 'Verder in verbinding, iedereen doet mee en woont prettig in een duurzaam en veilig Pijnacker-Nootdorp.'

De raadsfracties willen met het akkoord een vervolg geven aan het vorige hoofdlijnenakkoord, Samen Doen. De raadsfracties willen 'Verder gaan in verbinding' vanuit het besef dat de gemeente werkt ten behoeve van onze inwoners, partners, ondernemers en organisaties. Daarnaast is overeenstemming bereikt over te bereiken doelen in de komende vier jaar, bijvoorbeeld ten aanzien van wonen, zorg en duurzaamheid. Ilona Jense zegt: "Het akkoord is een afgewogen vertaling van onze ambities voor komende jaren. We kijken er naar uit om deze ambities als college en raad gezamenlijk tot mooie resultaten te laten leiden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant