Afbeelding

Actie tegen hoogbouw gaat door

Actueel 7.135 keer gelezen

Pijnacker - Bewoners van Ackershof 2 hebben een legertje advocaten en juristen ingeschakeld, dat zegt een woordvoerder van het actiecomité "4-Hoog Nee!". De rechtsbijstandverzekeraar draait naar eigen zeggen op volle toeren.

Het comité strijdt tegen de plannen om op de voormalige Rabobank-locatie op het Raadhuisplein maar liefst vier hoog te gaan bouwen. "Dat is onwenselijk", zegt een woordvoerder van het comité. "De bewoners van Ackershof 2 raken hun privacy kwijt en dan zwijg ik nog maar over het licht dat door de bouw wordt ontnomen. Vier woonlagen is veel te hoog." Vandaag zijn posters opgehangen om het protest extra kracht bij te zetten.

Het comité voelt zich niet door alle politieke partijen gesteund. "Het is rot om te zeggen, maar feitelijk wisten alleen Gemeente Belangen en Eerlijk Alternatief waar de kwestie om draaide tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ze hadden zich goed ingelezen, dit in tegenstelling tot andere raadsleden." Toch hoopt men dat ook andere partijen zich écht gaan verdiepen in de materie. "Ondanks het feit dat al veel is besloten kan er nog een zienswijze worden ingediend tegen het concept bestemmingsplan. Reken er maar op dat dat gaat gebeuren", zo weet men. 

Op dinsdag 23 januari om 19.30 uur staat de kwestie weer op de agenda tijdens een informatieavond op het gemeentekantoor. Het comité roept alle bewoners en omwonenden op om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant