Afbeelding

Oorzaak GenX in drinkwater ligt in Helmond

Actueel 1.898 keer gelezen

De concentraties GenX die Dunea aantreft in haar drinkwaterbron zijn afkomstig van een bedrijf uit Helmond. Dat blijkt uit onderzoek van de waterschappen Aa en Maas en De Dommel. Het bedrijf had zichzelf eerder al gemeld bij het waterschap.

Naast het bedrijf uit Helmond hebben de Brabantse waterschappen nog twee vervuilingsbronnen op het oog. Daar wordt nu aanvullend onderzoek naar gedaan. Uit eigen metingen bleek al dat de concentraties GenX in de Afgedamde Maas, de drinkwaterbron van Dunea, niet afkomstig konden zijn van Chemours in Dordrecht.

Wim Drossaert, algemeen directeur van Dunea: "Wij zullen ons voor onze klanten blijven inspannen om verontreinigingen van drinkwaterbronnen tegen te gaan. Ik ben dan ook blij dat door goede samenwerking tussen waterbedrijven, Rijkswaterstaat en de waterschappen nu één vervuilingsbron is gevonden en ik roep de andere bedrijven op zich ook te melden. Zo kan er gezamenlijk naar een passende oplossing worden gezocht. Het is tenslotte in ieders belang dat drinkwaterbronnen in Nederland van goede kwaliteit zijn en blijven"

Schone drinkwaterbronnen
Dunea staat voor goed en betrouwbaar drinkwater voor haar klanten - nu en in de toekomst. Daar zijn schone drinkwaterbronnen voor nodig. Daarom blijft het van het grootste belang dat er zo min mogelijk verontreinigingen in het oppervlaktewater terechtkomen. Dunea zoekt actief de samenwerking met alle partijen die daaraan kunnen bijdragen. Want voor een goede waterkwaliteit is de inzet en medewerking nodig van veel partijen: van toezichthouders én de industrie. Dunea controleert de waterkwaliteit via een uitgebreid meetprogramma gedurende het hele zuiveringsproces. Het drinkwater van Dunea is veilig en voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant