Gadegeslagen door borstbeelden van vaderlandse helden worden leerlingen uit groep 8a van de Meander in het Tweede Kamergebouw geïnterviewd door het Jeugdjournaal. (foto: Sharona Elgers)
Gadegeslagen door borstbeelden van vaderlandse helden worden leerlingen uit groep 8a van de Meander in het Tweede Kamergebouw geïnterviewd door het Jeugdjournaal. (foto: Sharona Elgers)

Groep 8 Meander voor camera Jeugdjournaal

Actueel 2.022 keer gelezen

Wat of een minister verdient. Of hoeveel geld er gaat naar de bestrijding van kindermishandeling. De leerlingen van groep 8a van o.b.s. de Meander zouden het wel weten als er in de Tweede Kamer een vragenuurtje zou komen voor kinderen. En ze haalden er het Jeugdjournaal mee.

Hoe krijg je het gedaan dat je een microfoon van het Jeugdjournaal onder je neus krijgt? Nou gewoon op schoolreisje naar Den Haag gaan op het juiste moment.  Op 4 december bezocht de klas onder meer de Tweede Kamer. Daar bleek op dat moment het vragenuurtje voor kinderen op de agenda te staan. Volgens dit initiatief van D66-Kamerlid Rens Ramakers zouden kinderen een keer per jaar de gelegenheid moeten krijgen om in de Tweede Kamer de ministers en de minister-president aan de tand te voelen tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Kinderen hebben nu eenmaal meer fantasie, en dus meer vragen.

Beroemd gebouw
Koren op de molen natuurlijk van het Jeugdjournaal die met een cameraploeg naar het Binnenhof was getogen. Daar troffen ze de kinderen van groep 8a aan, van wie Selma, Daisy, Lisanne, Luc, Friso en Jesse voor de camera mocht verschijnen. Laatstgenoemde zou het wel weten welke onderwerpen hij zou aansnijden, mocht het kindervragenuurtje er komen. 'Zorg voor ouderen en kinderen uit andere culturen.' Hij vond het vooral gaaf om in zo'n beroemd gebouw te mogen lopen. Een gebouw waar hij zichzelf later ook wel ziet rondlopen. Dan heeft hij iedere week een vragenuurtje, behalve dan die ene keer per jaar… (Marco Buzing)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant