Het was vooral lekker samen klooien, maar ook kennis opdoen.
Het was vooral lekker samen klooien, maar ook kennis opdoen.

Coding4Xmas met de micro:bit bij Octantscholen

Actueel 1.261 keer gelezen

Delfgauw - Sinterklaas moet nog komen maar op woensdagmiddag 15 november waren leerkrachten, medewerkers van SkippyPepijn en van De DoeWat al helemaal in kerststemming!

Zij volgden de training Coding4Xmas, naar een idee van Pauline Maas (4PIP) en Janneke Breedijk (Pluskids) en mogelijk gemaakt door bestuur Octant en een aanvraag voor subsidie uit het stimuleringsfonds van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Plan is dat de deelnemers - met het door Pauline ontwikkelde lesmateriaal - zelf de lessen Coding4Xmas kunnen geven aan hun leerlingen en kinderen die De Doewat en de BSO bezoeken.

De deelnemers kunnen nu programma's schrijven met instructies voor de micro:bit, een superleuke kleine computer. Voorkennis was niet nodig, één van de leerkrachten dacht van te voren: "Dat is niets voor mij, daar snap ik niks van", maar al snel maakten de deelnemers allemaal de leukste projecten. Er kwamen o.a. visuele tekstberichten, geprogrammeerde LED strips (bevestigd op een kerstmuts), muziekjes, een draaiende kerstman en schoenen met flash lichtjes voorbij.

Het was vooral lekker samen klooien, maar ook kennis opdoen over een loop, een algoritme, een  animatie, een servomotor, een piezo speaker, krokodillenbekklemmen en neopixels. Natuurlijk was er ruimte voor feedback op inhoud en organisatie van deze (eerste) training en konden voorstellen worden gedaan voor verbetering.

Dankzij dit soort initiatieven ligt de micro:bit (na de landelijke kick-off Expeditie micro:bit op 13 okt. jl.) niet stoffig te worden op de plank, op school of thuis. Vervolgactiviteiten en lesmateriaal worden aan thema's gekoppeld en zijn binnenkort te downloaden o.m. via 4pip.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant