Afbeelding

Felicitaties voor Jan Duijndam

Actueel 3.887 keer gelezen

Het college van Pijnacker-Nootdorp feliciteert Jan Duijndam van Hoeve Biesland met het winnen van de Ondernemersprijs Haaglanden 2018. "De terechte winnaar" sprak Bob van der Deijl, wethouder economie.

In 2016 won Jan Duijndam al de Ondernemersprijs Pijnacker-Nootdorp. Ook toen was de jury onder de indruk van de revolutionaire aanpak, zoals de koeientuin en Lely de voederrobot, de inzet van de vele zorgboeren en de productie en verkoop van eerlijke en natuurlijke producten.

Wethouder Van der Deijl: "Jan is authentiek; een man met een missie en oog voor zijn omgeving. Zijn aanpak is uniek, ook criticasters krijgt hij mee. Hij durft het gesprek aan te gaan en is in staat draagvlak te verkrijgen voor zijn plannen. Bijzonder is hoe Jan en Mieke Duijndam Hoeve Biesland  op de kaart hebben gezet als groene oase midden in de Randstad." In het juryrapport schrijft de jury dat Jan Duijndam het schoolvoorbeeld is van een ondernemer met enorm veel gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Lees meer op www.ondernemersprijs-haaglanden.nl.

Hoeve Biesland
Hoeve Biesland van Jan en Mieke Duijndam is een biodynamisch kringloopbedrijf dat staat voor natuur, voedselproductie en maatschappelijke betrokkenheid. Hoeve Biesland is constant in ontwikkeling. Gewerkt wordt aan een compleet verscentrum met onder meer een bakkerij, slagerij, groente- en moestuin, kook-juf, zuivelboer en verswinkel. Het bedrijf is een coöperatie van ondernemers, waar ook dochter Linda deel van uitmaakt. Dertig procent van het werk wordt gedaan door 'hulpboeren'. Bijzonder is ook de koeientuin waar de koeien zelf werken aan het composteren. Het bedrijf streeft ernaar volledig energieneutraal te werken met zonne-energie en aardwarmte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant