Lambert Greven van Rondom Wonen, Gert-Jan Metselaar van SWIN en bouwer Wim Waaijer ondertekenen de diverse overeenkomsten. Mei volgend jaar gaat de eerste paal de grond in, zo is de bedoeling.
Lambert Greven van Rondom Wonen, Gert-Jan Metselaar van SWIN en bouwer Wim Waaijer ondertekenen de diverse overeenkomsten. Mei volgend jaar gaat de eerste paal de grond in, zo is de bedoeling. Foto: Denise Quik

Overeenkomst voor woonvoorziening in Nootdorp

Actueel 2.032 keer gelezen

Rondom Wonen in Pijnacker en de Stichting Woon Initiatief Nootdorp zijn bezig met het ontwikkelen van een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Vorige week tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst. Waaijer Bouw gaat de voorziening realiseren.

In de overeenkomst staan afspraken om te komen tot het een woongebouw, op de hoek van de Zonnedauw en de Pinksterbloem, in de wijk Achter het Raadhuis in Nootdorp. De zorg wordt geleverd door Ipse de Bruggen. De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd. Wat komt er? Op genoemde locatie wordt een woonvoorziening gerealiseerd bestaande uit veertien appartementen, twee gemeenschappelijke woonkamers waar gekookt en gegeten kan worden en een kantoor annex slaapkamer voor medewerkers van Ipse de Bruggen. Tegelijkertijd heeft Rondom Wonen een intentieverklaring getekend met Waaijer Bouw BV uit Leidschendam dat het woongebouw zal gaan bouwen. Architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland maakt het ontwerp. Als alles volgens plan verloopt, kan medio 2018 met de bouw worden begonnen, waarna een jaar later de oplevering plaats kan vinden.

De omwonenden van de Zonnedauw en Pinksterbloem zijn al vanaf het begin, zo'n 2,5 jaar geleden, van het initiatief op de hoogte gesteld. Afgelopen weekend hebben zij een brief ontvangen met de laatste stand van zaken. De plannen zijn nu zo ver gevorderd dat er in december van dit jaar een definitief ontwerp klaar zal zijn. Dat is een moment om een informatiebijeenkomst te houden waarvoor de omwonenden uitgenodigd worden. Tijdens deze bijeenkomst in de eerste helft van december kunnen de omwonenden kennis maken met het initiatief, de toekomstige bewoners en hun ouders en wordt het definitief ontwerp getoond. Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN) is het resultaat van een ouderinitiatief. Het doel is het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met of zonder een lichamelijke beperking. Onlangs kwam de stichting al in het lokale nieuws toen Lidl Nootdorp een gift van duizend euro schonk aan de stichting en haar bewoners. Een aantal van hen nam de cheque in ontvangst. Het gaat om mensen uit Nootdorp en Pijnacker en omgeving die veelal nu nog bij hun ouders wonen en er zachtjes naar toe groeien om straks begeleid zelfstandig te wonen.

Lambert Greven van Rondom Wonen zei woensdag bij de ondertekening dat zijn corporatie het een prachtig plan vindt en dat hij het ook mooi vindt dat Rondom Wonen weer nieuwe projecten mag realiseren. Een tijdlang hield de landelijke overheid corporaties daarin tegen. "We zijn op meerdere fronten weer met nieuwbouw bezig en dat is nodig ook omdat de behoefte aan woningen groot is", aldus Greven die er ook op wees dat Rondom Wonen via Villa Casper al ervaring heeft met zo'n project. Secretaris Gert-Jan Metselaar van SWIN is blij met de medewerking van Rondom Wonen en ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ook bouwer Wim Waaijer ziet er naar uit om voorjaar 2018 de eerste paal in de grond te (laten) slaan en met de bouw te beginnen. "Als geboren en getogen Nootdorper vind ik het mooi om daar een prachtig project te mogen maken."

Na de ondertekening van de diverse documenten werd er een heerlijke slagroomtaart van Bakkerij Rijnbeek aangesneden om de voortgang van het project te vieren. Behalve Gert-Jan Metselaar van SWIN was ook Peter van de Sande van Drukkerij Van de Sande aanwezig bij de ondertekening. Zijn dochter Cindy gaat er vanaf het voorjaar van 2019 wonen evenals Jasper, de zoon van Gert-Jan. Het zijn ouders die het project een jaar of drie geleden hebben bedacht en verder uitgewerkt. Ze zijn blij dat het nu zo ver is dat er concreet werk wordt gemaakt van Villa Gezelligheid. Iedereen groeit er rustig naar toe. Cindy van de Sande zei onlangs bij de overhandiging van de cheque bij de Lidl in Nootdorp dat ze eerst nog even bij pa en ma thuis wil blijven wonen, maar 'daarna' er graag gaat wonen. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant