Bernard Minderhoud besloot eind september op te stappen.
Bernard Minderhoud besloot eind september op te stappen.

College blijft zwijgen over Minderhoud

Actueel 852 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het college van burgemeester en wethouders houdt vol dat ze geen mededeling doen over de inhoudelijke kwestie die Bernard Minderhoud niet voor zijn rekening kon nemen, zodat hij besloot op te stappen.

Burgemeester Francisca Ravestein zei gisteren dat het om een specifieke individuele zaak gaat waarbij mensen of organisaties betrokken (kunnen) zijn en dat dit betekent dat vertrouwelijkheid gewaarborgd moet blijven. De vergaderingen van het College van B&W zijn vertrouwelijk en daarom wil noch Bernard Minderhoud, noch zijn 'achtergebleven voormalige collega's' iets zeggen. Minderhoud zou het wel willen zeggen, maar alleen als zijn B&W daar geen bezwaar tegen hebben.

Intussen is het verslag van het betreffende deel van de vergadering vertrouwelijk ter inzage gelegd voor de leden van de gemeenteraad. Die hebben een eed afgelegd dat ze vertrouwelijke informatie niet naar buiten brengen. En zo wordt dus de totale bevolking van Pijnacker-Nootdorp in het ongewisse gehouden over de reden van het opstappen van een wethouder. Volgens de burgemeester heeft een zogenoemd WOB-verzoek op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur geen zin. De Telstar beraadt zich er nog op het indienen van een dergelijk verzoek. Of we moeten gewoon wachten tot een raadslid in het heetst van de verkiezingscampagne zijn of haar mond voorbij praat.

Intussen is bijna twee weken geleden Bernard Minderhoud benoemd tot lijsttrekker van de lokale partij Gemeente Belangen Pijnacker-Nootdorp waarvoor hij tot voor kort wethouder was. Op de vraag of Minderhoud na de verkiezingen kan terugkeren als wethouder zei de burgemeester dat zij daar geen zeggenschap over heeft. Dat wordt bepaald door de nieuwe gemeenteraad. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant