De klimmuur
De klimmuur

Zaterdag Open Dag politie en brandweer

Actueel 2.013 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De jaarlijkse Open Dag van de politie en de brandweer is komende zaterdag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur. De belangstelling daarvoor is altijd zo groot en gretig, dat voor 10.00 uur er al mensen over de terreinen van politie en brandweer aan de Nootdorpseweg lopen. Dat is volgens de organisatoren niet de bedoeling vanwege de veiligheid: je kunt dus echt pas vanaf 10.00 uur terecht.

Maar vanaf dat moment is het echt smullen geblazen voor de liefhebbers. Organisator Rinus Burgersdijk, gepensioneerd politieman van 66 die op vrijwillige basis nog lekker doorgaat met leuke klussen, heeft in een vroegtijdig stadium zijn grote netwerk optimaal aangesproken. En zo kan het gebeuren dat zowel de Luchtmacht als de Marine met prachtig materieel meewerken. De Luchtmacht komt met een flightsimulator van een F16. Je kunt dus echt een straaljager besturen zaterdag. De Marine komt met diverse objecten waaronder een klimwand van tien meter hoogte. Ook dat biedt uitdaging. Ook vanuit de politie en de brandweer zelf zijn er volop voertuigen en ander materieel aanwezig – zoals spannende celwagens - waar jong en oud zich aan kunnen vergapen en in kunnen plaatsnemen. Rond 13.00 uur landt er een traumahelikopter. Ook altijd spectaculair.

Arjen Braat van de brandweer noemt naast de nodige voertuigen en hulpmiddelen onder meer de BOE. Dat is een nieuwe Basis Ontsmettings Eenheid waarin brandweermensen zich na een actie kunnen reinigen van onder meer asbestdeeltjes. Verder wordt gedemonstreerd wat er allemaal met een grote brandweerkraan mogelijk is. Ook de jeugdbrandweer is actief zaterdag en uiteraard kunnen aankomende jeugdbrandweerlieden even voelen hoe het is om met een stevige straal een brandje te blussen.

Petra Verhoekx, sinds een aantal maanden met veel plezier teamchef van Pijnacker-Nootdorp, vertelt dat het zonder twijfel een enorme happening gaat worden. Ieder zichzelf respecterende organisatie op het gebied van veiligheid is in de brandweerkazerne aanwezig met een informatiestand. Staatsbosbeheer, de dierenpolitie, Sportvisserij Nederland, de EHBO en natuurlijk ook brandweer en politie zelf met hun verschillende onderdelen over regionale organisaties.

En niet te vergeten de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De Open Dag is vooral bedoeld om politie en brandweer dichter bij de burgers te brengen. De bezoekers kunnen alle vragen stellen die in ze opkomen en ook opmerkingen maken over hun eigen woonomgeving. Uiteraard kunnen niet alle vragen meteen van een antwoord worden voorzien.

Er blijft echter genoeg 'leuks' over. De Open Dag van de politie en de brandweer wordt ieder jaar drukker. Het is ook echt heel leuk opgezet en de ruimte is er ook voor. De organisatoren zijn ook heel blij met de medewerking van de bedrijven nabij het politiebureau en de kazerne: Transportbedrijf Weerheim stelt haar terrein beschikbaar en de kwekers aan het laantje vanaf de Nootdorpseweg werken ook heel prettig mee, evenals de PLUS en de HUBO aan de overkant van de weg.

De flightsimulator
De flightsimulator
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant