Afbeelding

Grote onduidelijkheid over betaling grofvuil

Actueel 2.562 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Er is grote onduidelijkheid over het betalen voor het ophalen van grofvuil in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er gaan allerlei verhalen de ronde.

Sommige inwoners hebben de afgelopen periode wel betaald, andere helemaal niet of hebben uiteindelijk nooit een rekening gekregen. Op de website van Avalex staat dat inwoners van Pijnacker-Nootdorp gewoon moeten betalen voor het ophalen van grofvuil, maar uit communicatie met inwoners blijkt dat het tegenwoordig kennelijk gratis is.

avalex

Uit communicatie tussen een inwoonster en Avalex (onder) blijkt dat inwoners sinds kort grofvuil gratis kunnen aanbieden, maar op de website (boven) staat heel iets anders.

vreemd

Onze redactie trok zelf ook de stoute schoenen en belde donderdag even met de klantenservice van Avalex (overigens een zeer vriendelijke en hulpvaardige dame, red.). Ook daar werd het niet helemaal duidelijk. De gemeente Pijnacker-Nootdorp zou 'de betaling recentelijk uit hebben gezet'.

Wij kregen dus het advies om even een melding te maken op de website. Daar staat dat het ophalen van grofvuil echter 30 euro kost.

aanmelden

De grote vraag is natuurlijk op de eerste plaats: hoe zit het nu precies. Moeten inwoners betalen of niet? En hoe kan het dat de ene 30 euro moet neertellen en de andere een week later niets meer hoeft te betalen? En wie dekt deze ophaalkosten? De gemeente?

De gemeente was vanmorgen niet bereikbaar voor een reactie.

bizar_2

Zelfs de lokale partij Gemeentebelangen bevestigt dat het gratis is.

bizar_23

Een lezer meldt dat het al een jaar zo is... Dat betekent dat Avalex mogelijk al een jaar inkomsten van het grofvuil ophalen misloopt.

bizar_333

En nog eentje!

Wordt vervolgd.

Update
Gemeente zegt dat er niets klopt van het verhaal van Avalex. Het ophalen is helemaal niet gratis. Ze gaan uitzoeken hoe dit kan: lees hier meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant