Afbeelding

Avalex ontkent eigen plannen sluiting depot

Actueel 2.072 keer gelezen

Nootdorp - In de ontwerpbegroting van afvalinzamelaar Avalex staat klip en klaar dat men voornemens is om het milieudepot aan de Molenweg in Nootdorp te sluiten. Opmerkelijk genoeg ontkent een woordvoerster van het bedrijf vandaag deze plannen.

In het boekwerk (definitieve begroting 2018, red.) staat letterlijk: "Op dit moment zijn drie locaties -Nootdorp, Voorburg en Wassenaar- verouderd en voldoen niet aan de gestelde service eisen zoals hierboven benoemd; op termijn (de eerste waarschijnlijk medio 2018) zullen milieustraten sluiten."

Geen concrete plannen
Een woordvoerster van Avalex laat aan Telstar Online echter een heel ander verhaal horen: "Er zijn geen concrete plannen om de milieustraat in Nootdorp te sluiten, wel wordt er in opdracht van de gemeenten waar Avalex voor werkt, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden omtrent een paar van de Avalex milieustraten die aan vervanging toe zijn", zo laat ze schriftelijk weten.

Ouderwetse grofvuildagen
Avalexdossier-kenner Hanneke van de Gevel van de partij Eerlijk Alternatief laat in een telefonische reactie aan Telstar Online weten: "Ik hoop niet dat het waar is, want dan krijgen we straks nog meer toestanden op straat. Je ziet nu al dat mensen grofvuil dumpen bij de milieustations."

De politica heeft wel een oplossing paraat. "Misschien moeten we weer ouderwets grofvuildagen gaan instellen. Bijvoorbeeld een keer in de maand op woensdag." Ze is de onduidelijkheid en miscommunicatie bij Avalex overigens goed zat. "Elke keer komt er weer een konijn uit de hoge hoed", zegt ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant