Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Ondernemers Ackershof teleurgesteld, maar willen nu vooral vooruit kijken

Actueel 3.991 keer gelezen

Pijnacker - De besturen van de BIZ Pijnacker-Centrum en de Ondernemersvereniging Ackershof hebben met teleurstelling kennis genomen van het besluit van de Provincie Zuid-Holland om niet in beroep te gaan tegen het bestemmingsplan Korteweg 2 waarin ruimte is voor de vestiging van een Lidl op het terrein van de voormalige Welkoopwinkel.

Beide besturen blijven van mening dat een nieuwe supermarkt buiten de kern Pijnacker-Centrum niet ten goede komt aan het winkelklimaat in het centrum, zo laten Ed van der Burg (BIZ Pijnacker) en Teun de Vries (Ondernemersvereniging Ackershof) weten.

Aangezien alle democratische processen geheel volgens de regels verlopen zijn beschouwen beide besturen de huidige situatie als een voldongen feit waartegen verder verzet zinloos is. De besturen zijn voornemens zich in de eerste plaats te richten op recente positieve initiatieven om te komen tot bruisend, vitaal en toekomstbestendig centrum. Sinds enige tijd is er structureel overleg gaande tussen de gemeente, de vastgoedeigenaren en de gezamenlijke ondernemers.

Samen ontwikkelen zij een plan van aanpak om de druk op kleinere winkelcentra zoals in Pijnacker als gevolg van een toenemend aantal webshops, de economische recessie en de effecten van grote nieuwe winkelcentra om hen heen te verminderen. Alle partijen zijn het erover eens dat een gezamenlijke centrummanager noodzakelijk is als spin in het web, verbinder en aanjager. Hiertoe worden nieuwe initiatieven ontwikkeld waarover binnenkort meer nieuws bekend zal worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant