Afbeelding

Hulp voor ouders met laag inkomen

Actueel 1.045 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op woensdag 12 juli ondertekenden wethouder Minderhoud en Marco Sikkel, de voorzitter van Stichting Leergeld, de officiële samenwerkingsovereenkomst. Ouders met schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een laag inkomen kunnen nu via Stichting Leergeld ondersteuning krijgen.

Zo kunnen ouders onder andere een schoolspullenpas aanvragen. Op deze pas staat een bedrag dat bij lokale en regionale winkeliers te besteden is aan schoolspullen zoals bijvoorbeeld schriften, een agenda, broodtrommel, of een rugzak. De schoolspullenpas voor aankomend schooljaar kan nog worden aangevraagd tot 31 augustus 2017. Ook kan Stichting Leergeld eens in de drie jaar een laptop, computer of fiets verstrekken. Vanaf dit schooljaar is er daarom geen bijzondere bijstand voor schoolkosten meer mogelijk.

Mark Schutjens, coördinator van Stichting Leergeld, vertelt dat er in de eerste drie weken al 75 aanvragen van kinderen uit Pijnacker-Nootdorp zijn binnengekomen. Ouders en maatschappelijke organisaties lijken de weg naar Stichting Leergeld dus gevonden te hebben.

Een leuke aanvulling op de ondersteuning van Stichting Leergeld is de verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. Die is nu ook via Stichting Leergeld aan te vragen. In de verjaardagsbox zit alles wat nodig is voor een verjaardag: lekkers voor thuis, traktaties voor op school, versieringen zoals ballonnen en slingers, cadeautjes en natuurlijk een taart die met glazuur, slagroom en kaarsjes kan worden omgetoverd tot verjaardagstaart!

Kijk voor meer informatie op www.elkkinddoetmee.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant