Afbeelding

Klap voor lokale ondernemers: Lidl mag bouwen op Korteweg

Actueel 7.741 keer gelezen

Pijnacker - Provincie Zuid-Holland gaat niet in beroep tegen het bestemmingsplan Korteweg 2, waar Lidl graag een nieuwe supermarkt wil bouwen. 

"De Lidl had al vergunning voor een supermarkt op de locatie van de voormalige Welkoop. Echter, Lidl wil de nieuwbouw graag op een iets andere plek realiseren, omdat daardoor qua parkeren een betere indeling bereikt wordt en het gebouw kan dienen als akoestische afscherming voor de achterliggende woningen aan de Kerkweg", legt een woordvoerster van de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit. "Eerder had de provincie zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan, omdat de vestiging van een supermarkt buiten een winkelcentrum niet past in het provinciale beleid. Nu heeft de Gedeputeerde Staten van de provincie besloten om geen beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan: er is al een onherroepelijke vergunning en in vergelijking daarmee wordt de strijdigheid met het provinciaal beleid niet groter dan het nu is", besluit ze.

Klap
Eerder kondigde de provincie Zuid-Holland meermaals aan pertinent tegen de plannen te zijn en zelfs een reactieve aanwijzing te zullen opstarten. Ook is de ontwikkeling op deze locatie tegen de provinciale visie, meldde gedeputeerde Adri Bom-Lemstra begin dit jaar. Desondanks mag Lidl dus toch gaan bouwen buiten de dorpskern. De klap voor lokale ondernemers is groot. Men vreest een flinke omzetdaling wanneer mensen op honderden meters van het winkelcentrum boodschappen gaan doen. Het bestemmingsplan is 1 juni al vastgesteld door de gemeenteraad. Het gaat volgende week voor 6 weken ter inzage. Nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is vastgesteld, kan Lidl gaan bouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant