Afbeelding

Pijnackers jeugdsentiment vastgelegd

Actueel 2.614 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs heeft voormalig DJ Mark de Mast, in het dagelijks leven Jan Zegwaard geheten, zijn etherarchief op internet geplaatst. De nu 55-jarige inwoner van Pijnacker blikt terug op z'n carrière als radio-DJ bij onder andere Radio Monique en Dance FM.

In de jaren 80 en beginjaren 90 was DJ Mark de Mast een vertrouwde stem. Tussen Joost den Draaijer en Tony Berk was Zegwaard elke werkdag 's middags te horen. Ook zijn prille start bij de illegale Pijnackerse zender Radio Jupiter komt aan bod. Door fanatiek politiespeurwerk heeft deze zender slechts kunnen bestaan tussen 1979-1981. Op 16 oktober 1980 was dit zelfs voorpaginanieuws van de Telstar.

Zegwaard, tegenwoordig beter bekend als Nantie, vroeg zich af wat hij toch zou doen met die unieke opnames op z'n zolderkamertje: "Stapels banden, cassettes met mijn radioverleden. Daar moet ik toch eens wat mee doen. Met de oude Akai GX635 bandrecorder heb ik oude opnamen gedigitaliseerd en online gezet." Wie even terug wil naar de jaren 80 en begin jaren 90 doet er goed aan Jan's archief te bekijken en vooral te beluisteren op www.klokkijker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant