Afbeelding
RADIO

Irma (60) springt uit vliegtuig

Actueel 1.097 keer gelezen

Delfgauw - De 60-jarige Irma Scheurink uit Delfgauw heeft de ziekte van Parkinson en één grote wens: een parachutesprong maken om te laten zien dat ze ondanks haar ziekte nog veel dingen wél kan. Dat gaat ze doen en wel op zaterdag 8 juli 2017 om 11.00 uur.

Irma wordt hierbij geholpen door meer dan tien lokale bedrijven die haar en het Parkinson Café Delft een warm hart toedragen. Het Parkinson Café Delft, waar Irma zich met duizend procent als vrijwilliger voor inzet bestaat in mei pas twee jaar, maar is met 150 leden het grootste Parkinson Café van Nederland. Tel daarbij op dat de landelijke Parkinson vereniging dit jaar veertig jaar bestaat, het in 2017 200 jaar geleden is dat de ziekte Parkinson voor het eerst beschreven werd en het op 8 april 2017 Wereld Parkinsondag was, dan geeft dat meer dan genoeg aanleiding voor Irma om aandacht te vragen voor haar ziekte. Doel van de sprong is bekendheid te geven aan de ziekte van Parkinson.

De wens van Irma om uit een vliegtuig te springen kwam in oktober 2016 naar voren tijdens een bijeenkomst van de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging. Tijdens de beursvloer waar het maatschappelijk veld en ondernemers bij elkaar komen om elkaar te ondersteunen, was daar ineens de vraag van Irma. Niet alleen omdat de energieke 60-jarige zo graag uit een vliegtuig wil springen, maar juist omdat ze wil benadrukken dat je ondanks Parkinson nog een vol leven kan leiden. "Natuurlijk merk ik elke dag wat mijn beperkingen zijn, maar ik kan zoveel dingen nog wel. Dat wil ik graag benadrukken en aan mensen laten zien." Betrokken lokale bedrijven willen haar daar maar wat graag bij ondersteunen. Kijk op facebook.com/aandachtvoorparkinson/ voor meer info.

Irma was maandagavond te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek. Beluister hierboven het fragment terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant