De fractievoorzitters komen vanavond weer bijeen.
De fractievoorzitters komen vanavond weer bijeen.

Zaak klokkenluider vooralsnog achter gesloten deuren

Actueel 1.656 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De publicatie in Telstar/Eendracht, waarin een klokkenluider meldt dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp structureel te lage grondprijzen hanteert, heeft achter de (politieke)schermen heel wat reuring veroorzaakt.

Dinsdagavond werden alle fractievoorzitters bij elkaar geroepen, meldt een bron binnen de lokale gemeentepolitiek. Het college meldde bij monde van wethouder José van Egmond dat 'er een publicatie zou verschijnen in de Telstar/Eendracht en dat men daar niet blij mee was.' De wethouder meldde tevens 'alles te kunnen weerleggen' en zei dat 'er niets onrechtmatigs is gedaan'.

Het feit dat grondprijzen soms wel drie keer over de kop gaan, werd niet genoemd, zegt de bron. De fracties werden gisteren dan ook verrast door het werkelijke verhaal en de feiten in onze krant. Waar eerst nog in de wandelgangen werd gesproken over 'laster en smaad door een oud-ambtenaar', wordt de zaak nu wel degelijk serieus genomen.

Vanavond komen de fractievoorzitters bij elkaar. Ze willen het debat publiekelijk voeren en niet langer achter gesloten deuren spreken over de kwestie, is naar verluidt de teneur van de bijeenkomst.

Wethouder José van Egmond kondigde eerder al een extern onderzoek aan naar de beweringen van de klokkenluider. Alleen de lokale partijen Eerlijk Alternatief en Gemeentebelangen hebben zich inmiddels publiekelijk uitgesproken op Social Media. Ze willen dat de raad gaat bepalen hoe het onderzoek gaat plaatsvinden om te voorkomen dat de slager zijn eigen vlees gaat keuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant