Afbeelding

De kennismakingscursus Gemeentepolitiek van Gemeentebelangen is van start

Actueel 321 keer gelezen

Afgelopen dinsdagavond, 23 mei 2017, is de kennismakingscursus Gemeentepolitiek van start gegaan! Er hebben zich 13 inwoners aangemeld, 4 vrouwen en 9 mannen, variërend in de leeftijd tussen bijna 15 en bijna 65 jaar. 

Nadat in januari dit jaar het initiatief van Gemeentebelangen om een kennismakingscursus Gemeentepolitiek als gemeente te organiseren onvoldoende steun kreeg van de andere partijen, ging de lokale partij op zoek naar een goed alternatief. "Dat is uitstekend gelukt! Twee leden van de lokale politieke partij Leefbaar 3B Lansingerland hadden al een vergelijkbare cursus met succes in hun eigen gemeente gegeven en zij waren bereid om dat ook hier in Pijnacker-Nootdorp te organiseren", aldus de enthousiaste fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen. Dat deze cursus niet gratis was heeft de deelnemers gelukkig niet tegengehouden. Het bestuur van Gemeentebelangen heeft een deel van de kosten op zich genomen, ook voor niet-leden, juist omdat het bestuur alle  inwoners wilde betrekken.

De cursus
De cursus gaat over het reilen en zeilen van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie. Wat houdt het werk als gemeenteraadslid in? Wat doet een gemeenteraadslid eigenlijk? Welke kennis heb je als raadslid nodig? Op welke wijze worden inwoners bij het werk van gemeenteraadsleden betrokken? Voor welke dilemma's kom je te staan? Dit is een greep van vragen die tijdens de cursus aan bod zullen komen. 

Politieke betrokkenheid van inwoners vergroten
De gemeente krijgt vanuit het Rijk steeds meer taken en bevoegdheden toebedeeld. De agenda en besluiten van de gemeenteraad worden dan ook steeds belangrijker. Als lokale politieke partij vindt Gemeentebelangen het dan ook belangrijk dat inwoners meer worden betrokken bij de politiek, actief of meer op afstand, mede gezien de komende gemeenteraadverkiezingen in maart 2018. "We hopen door meer inzicht te geven ook het vertrouwen en de interesse van inwoners in de lokale politiek vergroten", aldus Ina Mantjes, die  namens haar fractie de aftrap voor de cursus heeft gegeven! 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant