Afbeelding

Hoe hard mag je op de Klapwijkseweg?

Actueel 4.255 keer gelezen

Pijnacker - Een lezeres van onze website vroeg zich af hoe hard je eigenlijk mag op de Klapwijkseweg. Een goede vraag, want er is nogal wat verwarring.

"Op jullie website heb ik gelezen dat de politie meer snelheidscontroles gaat doen in Pijnacker en Nootdorp. Ik vind het erg goed dat dit gedaan wordt. Ik heb echter wel een vraag: Hoe hard mag je rijden op de Klapwijkseweg? Er staan nog steeds borden van de wegwerkzaamheden (die allang klaar zijn) waarop staat dat men maar 30 km/u mag rijden. Aangezien er geen werkzaamheden meer zijn, rijdt bijna iedereen 50 km/u. Welke snelheid is juist?"

Reactie gemeente
De 30-kilometerborden op de Klapwijkseweg zijn tijdelijk geplaatst voor het werk aan de Pijnackerse Poort en de bouw van de aansluiting bij de Laan van Klapwijk. Het werk aan de Pijnackerse Poort is inmiddels afgerond, maar de borden 30 km/h zijn nog steeds van kracht voor de (bouw) aansluiting nabij de Laan van Klapwijk. Het gebiedje van de 30 km/h zone is nu dus kleiner. Verkeersborden gelden overigens altijd, ook als er geen zichtbare werkzaamheden zijn.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant