Raadslid Kees Jongh van Gemeentebelangen.
Raadslid Kees Jongh van Gemeentebelangen.

Gemeentebelangen wil aanpak fietsendiefstal in de Parade

Actueel 616 keer gelezen

Nootdorp - De fractie van Gemeentebelangen in de Raad van Pijnacker-Nootdorp pleit voor meer maatregelen om het hoge aantal fietsdiefstallen dat om en nabij het winkelcentrum plaatsvindt te bestrijden.

Vorig jaar heeft onder andere de fractie van Gemeentebelangen hierover al vragen gesteld aan het College. Gebleken is dat het aantal fietsdiefstallen niet is afgenomen en dat de huidige maatregelen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. Uit publicaties blijkt dat er in 2016 in Nootdorp in totaal 81 fietsen zijn gestolen, waarvan 63 bij het winkelcentrum. Winkeliers gaan nu over tot het ophangen van posters om het winkelend publiek te waarschuwen tegen fietsdiefstal. Gemeentebelangen wil echter overgaan tot steviger maatregelen die kunnen leiden tot een succesvolle aanpak van fietsdiefstal.

Raadslid Kees Jongh van Gemeentebelangen: "Het aantal fietsdiefstallen bij het Winkelcentrum de Parade in Nootdorp is al enige tijd verontrustend. Vorig jaar hebben wij hierover vragen gesteld aan het college. Tot maatregelen is het nog niet echt gekomen. Wij willen het college dan ook vragen om meer maatregelen te nemen, waarbij gedacht kan worden aan cameratoezicht of bewaakte fietsenstallingen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant