Afbeelding

Politie en gemeente in overleg over poepende truckers

Actueel 1.690 keer gelezen

Pijnacker - Onze redactie heeft wat dingetjes boven water gekregen over de poepende truckers op Boezem Oost. Het probleem speelt al veel langer, zo blijkt.

"Begin vorig jaar heeft de ondernemersvereniging gemeld dat er in het weekend vrachtwagens verbleven en dat truckers overlast veroorzaakten op de genoemde locatie", beaamt woordvoerder Jeroen Smits van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Opmerkelijk genoeg was de laatste overlast nog niet officieel bekend bij de gemeente. "Van de huidige situatie was nog geen melding bij ons gemaakt", zegt hij.

Omwonenden zijn de alcohol drinkende en op de openbare weg poepende Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs al tijden helemaal zat. De gemeente laat weten dat er destijds wel degelijk actie is ondernomen: "Na de melding van de ondernemersvereniging heeft de politie vorig jaar in de weekenden gecontroleerd en truckers weggestuurd", zegt Smits. 

Vrachtwagens mogen alleen doordeweeks tussen 8.00 en 18.00 binnen de gemeente (bebouwde kom) geparkeerd staan, maar daar houden de chauffeurs zich niet aan. De gemeente voert momenteel overleg met de politie om de overlast aan te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant