Afbeelding

Dorpsgenoten niet meer naar Turkije

Actueel 204 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Zo'n 88 procent van de lezers van Telstar Online ziet een vakantiereis naar Turkije momenteel helemaal niet meer zitten. Dat blijkt uit een poll op onze website, ingevuld door 433 mensen.

Een medewerkster van D-Reizen in Pijnacker bevestigt dit beeld. "Dat klopt", zegt ze. "Mensen kiezen momenteel eerder voor Spanje en Griekenland. Overigens is deze trend vorig jaar al ingezet", weet de reisadviseuse. ze vindt het jammer dat mensen niet meer naar Turkije gaan. Niet alleen omdat het aan de kust gewoon veilig is en niet op de laatste plaats omdat reizen naar Turkije op dit moment spotgoedkoop is.

Afgelopen weekend ontstond een grote diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije nadat Nederland niet wilde dat Turkse ministers campagne kwamen voeren voor een omstreden Turks referendum. Het conflict escaleerde in de nacht van zaterdag op zondag toen Nederland de landingsrechten van een Turkse minister introk en een andere Turkse minister, die met de auto naar Rotterdam was gekomen, terugstuurde naar Duitsland. President Erdogan noemde Nederland daarna 'nazi's' en 'fascistisch' en zei dat de massamoord in Srebrenica door Nederland was verricht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant