Afbeelding
Ingezonden

Balij Windmolen Vrij roept op tot actie: kom naar het Provinciehuis

Actueel 542 keer gelezen

Op 8 februari aanstaande spreekt de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving over de windmolenplannen in De Balij. Eerder besloot Gedeputeerde, mevrouw Bom-Lemstra, dat De Balij de bestemming 'windmolenlocatie' kan krijgen.

Voor het zover is volgt er nadere besluitvorming. De gebeurt in fasen: eerst adviseren de Statenleden van de Commissie Ruimte & Leefomgeving de Gedeputeerde. Daarna is duidelijk of Gedeputeerde Staten bij hun besluit blijft. Doet zij dat, dan zijn de burgers en Gemeenten aanzet en start het 'zienswijzetraject'. Na dit traject zal Gedeputeerde Staten in het najaar haar uiteindelijke voorstel voorleggen aan de Provinciale Staten. Provinciale Staten besluit vervolgens of De Balij definitief windmolenlocatie wordt.

Op 8 februari zullen Raadsleden, omwonenden en de Vogelwerkgroep Zoetermeer de Gedeputeerde en Statenleden duidelijk maken dat het een verwerpelijk plan is.

Balij Windmolen Vrij en Platform Duurzaam kan zoveel Beter uit Pijnacker-Nootdorp hebben in het Manifest Balij Windmolen Vrij in 10 punten duidelijk gemaakt waarom het besluit van Gedeputeerde Staten niet deugt. Wij hopen dat Raadsleden en burgers gehoor vinden bij de Gedeputeerde en Statenleden.

Burgers kunnen op woensdag 8 februari deze belangrijke vergadering bijwonen en door hun aanwezigheid laten blijken, dat zij het niet eens zijn met het genomen besluit. De vergadering begint om 19.00 uur en is in het Provinciehuis Zuid-Hollandlaan 1 Den Haag. Het is nu belangrijk om het proces te stoppen voor het onomkeerbaar is!

In de bijlage van dit artikel het Manifest Balij Windmolen Vrij

Aris Jan Hofker
Balij Windmolen Vrij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant