Afbeelding

Een zeer speciaal doktersadvies!

Actueel 277 keer gelezen

Pijnacker - Dat er twee weken een bijzonder biertje in onze gemeente te koop is, is velen niet ontgaan. Het Doktersadvies, zoals de benaming van dit lokale bier is, is vernoemd naar de in 1972 overleden geliefde huisarts Willem van der Horst. Zijn levensmotto was 'Leef rijk en sterf arm'.

Over belangstelling had dit 'zware' bier niet te klagen. De voorraad 90 grote flessen was zelfs al na twee dagen geheel niet meer bij de slijters verkrijgbaar. Gelukkig zijn er enkele horecazaken die dit bier in pijpjes serveren.

Nu het warme weer achter de rug lijkt en het vroeger donker wordt, zal een donker biertje eerder besteld worden. De liefhebbers van Rochefort 8 en St.Bernardus Abt 12 zullen zich verheugen op Doktersadvies, dat met 9,5% alcohol voor de geoefende, maar hopelijk wel gematigde drinker is. Voor velen zal het geen probleem zijn zich strikt aan zo'n doktersadvies te houden.

Lokaal recept
Het bier is gebrouwen naar een recept van Patrick van der Vliet, die op de zolderkamer aan de Vuurdoornlaan in z'n vrije tijd al jaren regelmatig bier brouwt. Zijn dagelijks werk als laborant van het LUMC komt hierin goed van pas. In overleg met de stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp is gekozen om dit levenselixer officieel te laten brouwen, dus met betaling van de wettelijk verplichte accijns. 

Cultuur Support heeft tot nu toe enkele boeken uitgegeven, zoals "Dat was toen..." en tentoonstellingen georganiseerd, Af en toe zal deze club ook lokaal bier uitbrengen met een verwijzing naar plaatselijke historie. Voor de volgende zomer staat reeds een licht biertje gepland.

Voor verdere info: info@cultuursupportpn.nl
Het bier Doktersadvies is beperkt verkrijgbaar in De Drie Heeren, De Guyter, De Viergang en De Vang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant