Afbeelding

Bestuurswisseling bij De Zonnebloem Pijnacker

Actueel 1.481 keer gelezen

Op de agenda van de vrijwilligersvergadering van 30 april jl. van de afdeling Pijnacker stond een belangrijke bestuursmutatie. Na negen jaar afdelingsvoorzitter droeg Frans Lettinga de voorzittershamer over aan Clarien Oosterhuis, sinds 2021 lid van de afdeling. Volgens de verenigingsstatuten moest Frans “zijn” hamer afstaan want een herbenoeming van nog eens drie jaar is nu eenmaal niet toegestaan. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje. 

In zijn afscheidspraatje liet Frans weten dat hij bij elkaar 13 jaar deel uitmaakte van het bestuur. De eerste periode als secretaris. Deze post kwam begin 2011 vacant. Na een sollicitatiegesprek bij Delifrance Pijnacker gaf hij aan Joke Tettero, destijds voorzitter van de afdeling, zijn ja-woord. Met plezier werkte hij samen met de overige bestuurders waarna hij in 2015 Joke opvolgde.

Frans, een pietje precies, zoals enkele leden hem typeren, rekende voor dat hij maar liefst 4745 dagen op het bestuurspluche had doorgebracht maar bij de Zonnebloem kan je moeilijk van pluche spreken. Hij memoreerde enkele toppers in zijn bestuursperiode zoals de grote uitjes voor de gasten naar bijvoorbeeld de Keukenhof, Blijdorp, de museumbezoeken maar ook de High Tea middagen en wat dies meer zij. Met name de viering van drie lustra, waarvoor projectgroepen in het leven werden geroepen, vormde voor hem en zijn medeorganisatoren een uitdaging. Met het laatste lustrum, toen 35 jaar Zonnebloem Pijnacker werd gevierd, wist de projectgroep Francis van Broekhoven te strikken samen met haar pianist Gregor Bak. Het was een geweldig optreden. De Zonnebloemgasten genoten volop. We deden het met zijn allen, ieder met zijn eigen inbreng.

Uit handen van Jacques van den Berg, regio-penningmeester van de Zonnebloem, ontving Frans een oorkonde voor 9 jaar aanwezigheid en positieve inbreng op de regio-vergaderingen. Ook liet de afdeling zich niet onbetuigd. Afdelingssecretaris Jenny Pigmans overhandigde hem namens de afdeling onder meer een mooi beeldje waarin zijn afscheid, de handdruk, wordt gesymboliseerd. Frans bedankte alle vrijwilligers voor de inzet en fijne samenwerking, in het bijzonder voor de fijne samenwerking met zijn afdelingssecretaris en penningmeester Ed Mooijman. Het waren mooie jaren, zo liet hij weten, hierbij onderstrepend dat zijn afscheid mogelijk leidt tot nieuwe ideeën en een nieuwe koers. Fransj blijft lid van de afdeling. 

De voorzittershamer ging over naar Clarien Oosterhuis. In haar “maiden speech” gaf zij aan het voorzitterschap in te vullen op haar manier. Open, in de zin dat wanneer van binnenuit de afdeling iets niet naar tevredenheid loopt, dat wordt uitgesproken. Zo kan een goede nieuwe richting voor ons gezamenlijk functioneren worden gekozen in het belang van de doelgroep van fysiek beperkte mensen die we graag helpen om het risico van een eenzaam bestaan voor te kunnen wezen. Frans wenst Clarien veel succes. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant