De hele club op de foto met de burgemeester in de voortuin waar John natuurlijk weer een paar mooie borden had geplaatst.
De hele club op de foto met de burgemeester in de voortuin waar John natuurlijk weer een paar mooie borden had geplaatst.

Wil en Geert gaan gezellig door na zestig jaar huwelijk

Actueel 2.930 keer gelezen

Nootdorper Geert Goeman en de Boskoopse Wil van der Made ontmoetten elkaar op de dansvloer van Amicitia in Boskoop. Het was snel raak. Geert bracht Wil na die eerste ontmoeting thuis, maar vervolgens was het voor zijn vrienden een hele zoektocht om Geert terug te vinden. Ze waren namelijk gewend om met een stel vrienden per auto de danstenten in de regio af te struinen: Witte Paard, Blesse Paard, Amicitia en nog een tent in Reeuwijk.

De verkeringstijd duurde niet al te lang. Op 1 april 1964 trouwden Wil en Geert. Zestig jaar terug dus. Een huwelijkslengte waar zelfs de koning en zijn commissaris voor in de pen klimmen. Althans, Geert en Wil ontvingen thuis aan de Sytwinde een felicitatie van Willem Alexander en de Commissaris der Koning Jaap Smit.

Zij waren niet aanwezig bij het grote gezellige feest dat ze zondag 31 maart vierden in de kantine van voetbalvereniging Semper Altius in Rijswijk waar Iwan, de partner van dochter Angela, een prominente rol speelt, voorheen ook als keeper van het eerste elftal.

Wil van der Made had geen prettige jeugd en ervaarde de Nootdorpse familie Goeman meteen als een warm bad. Terwijl het daar ook niet allemaal over glad ijs was gegaan. De ouders van de tien kinderen - waarvan Geert de oudste is met zijn 82 jaar - overleden in hun veertiger jaren snel achter elkaar. De tien kinderen werden verdeeld over de familie en natuurlijk heeft dat veel impact op een gezin en de gezinsleden.

De familie Goeman is er goed doorheen gekomen en viert ieder jaar een groots opgezet gezamenlijk uitgaansweekend met de laatste keer liefst 67 Goemannetjes. Ook zondag was het weer heel gezellig.

Maandag 2 april ook. Toen kwam de burgemeester langs bij het diamanten paar thuis zoals tien jaar terug wethouder Peter van Haagen het paar kwam gelukwensen met hun toen gouden huwelijk. Net als destijds waren ook nu de drie dochters en de ene zoon aanwezig, evenals enkele van de negen kleinkinderen. Ook tien jaar terug waren er al achterkleinkinderen. Intussen is het achtste achterkleinkind onderweg.

De vier kinderen zijn: John, Angela, Hèlen en Sylvia, in willekeurige volgorde. John is de oudste. Hij heeft net als tien jaar geleden via zijn werk bij de gemeente enkele ‘huwelijksverkeersborden’ in de voortuin kunnen plaatsen. Tien jaar geleden was het terrasweer; nu was de samenkomst binnen.

Geert vertelde dat hij 25 jaar vrachtwagenchauffeur geweest is. Met allerlei groenten ‘heen’ en met Spaanse sinaasappelen terug. Eerst bij Maarten ’t Hart en daarna bij Maarten Mooij. Toen hij daar tien jaar werkte, werd hij planner. Plannen is puzzelen en soms foeteren! Toch hield Geert het nog vijftien jaar vol.
Als chauffeur was Geert vaak van huis maar de kinderen leken daar niet onder te lijden. Ma Wil had het natuurlijk wel flink druk met de zorg van de vier kinderen maar dat ging haar goed af.

Bijna 59 jaren jong kon Geert met vervroegd pensioen. Verveeld heeft hij zich daarvoor en daarna nooit. Hij vist graag en Wil deed dat ook met plezier. Verder is biljarten een hobby en voor beide ook klaverjassen. Voorheen stonden ze samen achter de bar bij voetbalclub RKDEO waar Geert in zijn jonge jaren recreatief voetbalde.

Geert is nog lid van drie visverenigingen. De visclub van RKDEO gaat heel vroeg op pad. De visclub van vroegere werkgever Maarten Mooij en de 65-plusvisclub Berengezellig van RKDEO hengelen overdag en dat is toch wat prettiger als je op leeftijd raakt.

Het bijzondere aan Geert Goeman is dat hij qua gezondheid best het een en ander te verstouwen heeft gehad de voorbije jaren. Hij is wat ‘onderdelen’ kwijtgeraakt en daarmee ook de nodige kilo’s, met als gevolg dat hij er eigenlijk steeds jeugdiger uit is gaan zien.

De diverse verhalen volgen elkaar in rap tempo op deze dinsdagmiddag in huize Goeman, ook als burgemeester Björn Lugthart alweer is vertrokken. Behalve een prachtige bos bloemen bracht de burgemeester ook een ingelijste kopie van de trouwakte mee. Dat is een nieuw gebruik!

Wil en Geert zijn mooi aan elkaar gewaagd. Ze hopen samen nog lang prettig en in redelijk goede gezondheid te kunnen blijven wonen aan de Sytwinde. Ze genieten zichtbaar van hun bezigheden en van de familiegezelligheid met de kinderen, de kleinkinderen en de achterkleinkinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant