Afbeelding

Delfgauws succes: sneltest in Duitsland

Actueel 2.335 keer gelezen

Delfgauw - De nieuwe antigeen sneltest voor Corona van het bedrijf Sensitest uit Delfgauw heeft de goedkeuring in Duitsland van het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM. Dit betekent dat de sneltest van Sensitest in Duitsland kan worden ingezet in Corona teststraten van de Duitse overheid.

Dit is een enorme erkenning van de Sensitest Antigeen sneltest die al zo’n 2 maanden beschikbaar is op de Nederlandse markt. De Corona sneltest van Sensitest wordt onder licentie geproduceerd door fabrikant Joysbio en heeft een dagelijkse productie capaciteit van 500.000 tests. Als distributeur van de Antigeen sneltest kan deze door Sensitest worden geleverd aan medisch professionals, maar ook aan bedrijven die onder begeleiding van een verpleegkundige de tests laten uitvoeren.

De Antigeen sneltest voor Corona kan worden ingezet om het Corona virus in een vroeg stadium binnen 15 minuten op te sporen. Dat gebeurt met een wattenstokje voor in de neus. Daarna wordt het afgenomen neusslijm door middel van een buffervloeistof in een testcassette gedruppeld, vergelijkbaar met een soort zwangerschapstest. Na 15 minuten is de testuitslag af te lezen. Er is geen laboratorium apparatuur of speciaal geschoold personeel nodig om de test te kunnen aflezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant