Op de foto met de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp.
Op de foto met de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp.

Ackerweide ontbijt bij de burgemeester

Actueel 1.025 keer gelezen

Leerlingen van groep 6 van basisschool Ackerweide uit Pijnacker, waren afgelopen donderdagochtend op bezoek bij burgemeester Francisca Ravestein voor het burgemeestersontbijt in de raadzaal van het gemeentehuis. “Elk jaar komt er een schoolklas ontbijten tijdens het burgemeestersontbijt. Ik vind dit een goed doel”, zegt de burgemeester.

Tijdens het ontbijt was er ook de gelegenheid voor de leerlingen om vragen te stellen aan de burgemeester. Volgens meester Albert Hak waren de kinderen laaiend enthousiast over het feit dat ze op bezoek mochten komen bij de burgemeester. Van tevoren hebben de leerlingen vragen voorbereid die ze onder leiding van de meester mochten stellen. Giechelend, lachend en soms toch wel zenuwachtig stelden ze de vragen. De leerlingen wilden vooral weten waarom Ravestein burgemeester is geworden en wat ze er zo leuk aan vindt én belangrijk ook, of ze het nog wel volhoudt. De burgemeester wist daar wel antwoord op te geven. Ze deed dit in gemakkelijke bewoording aansluitend aan de belevingswereld van de leerlingen. “Ik ben sinds 1980 actief in de politiek en dan wordt het steeds leuker. In 2007 ben ik burgemeester geworden en sinds 5 jaar ben ik burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Weet je wat zo leuk is? De ene dag zit je gezellig met een aantal kinderen te ontbijten en de andere keer heb je weer hele ingewikkelde gesprekken, of moet je ergens een lint doorknippen. Straks mag ik Sinterklaas weer ontvangen. Er zitten een heleboel leuke dingen aan burgemeester zijn en soms ook verdrietige dingen. Soms ga ik bijvoorbeeld mensen opzoeken, bij wie iets ergs is gebeurd. Het leukste aan burgemeester zijn, is wanneer ik bijvoorbeeld iets mag openen, waar we in de gemeenteraad heel lang over hebben gepraat. Als het klaar is en ik het mag openen, is dat wel erg leuk. Dan is het echt feest want dan denk ik: hier hebben we hard voor gewerkt voor het dorp.”

Het burgemeestersontbijt is onderdeel van de 17e editie van het nationaal schoolontbijt. De afgelopen week gingen een half miljoen kinderen aan tafel op 2.750 scholen door heel het land. 250 burgemeesters deden mee en nodigden een groep kinderen uit een zelfgekozen school in de gemeente uit. Sinds Ravestein burgemeester is in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, ontvangt ze elk jaar, tijdens het nationaal schoolontbijt, een groep leerlingen. “Ik vind het heel erg leuk om eraan mee te doen en het is ook nuttig. Het is namelijk belangrijk dat jullie allemaal gezond ontbijten en belangrijk ook dat jullie niet vergeten te ontbijten. Belangrijk is een gezond ontbijt zonder te veel zoetigheid, maar toch lekker.” De mening van de burgemeester sluit ook goed aan bij het thema van het nationaal schoolontbijt 2019, namelijk: ‘neem je tijd voor het ontbijt’. Het ontbijtpakket is dit jaar uitgebreid. Kinderen kunnen kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes en -krentenbollen, volkorencrackers, glutenvrij brood (op aanvraag), halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Na afloop van het ontbijt, betaalde burgemeester Ravestein een symbolisch bedrag als dank voor het ontbijt. Namens het College van Burgemeester en Wethouders doneerde ze een cheque ter waarde van €500,-. De cheque werd door de kinderen in ontvangst genomen en is bedoeld voor het goede doel. Dit jaar is de keuze gevallen op stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Het doel is deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht te geven, zodat ze zich op hun toekomst kunnen richten. Een donatie zorgt ervoor dat de kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant