Gemeente biedt starterslening

Actueel 243 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door het aanscherpen van de hypotheekeisen door de banken is het lastiger geworden om een eerste huis te kopen. Met startersleningen wil de gemeente starters op de woningmarkt een steuntje in de rug geven; zij heeft hiervoor in totaal 675.000 euro beschikbaar.

Een starterslening is een lening die het verschil overbrugt tussen de aankoopkosten van een woning en het maximale bedrag dat bij de bank kan worden geleend volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De lening is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij, daarna geldt een marktconform rentepercentage.

De lening is maximaal 20% van de aankoopkosten van de woning en is maximaal 40.000 euro. Aanvragen kan vanaf heden. Het college van burgemeester en wethouders verdeelt het maximaal beschikbare bedrag in volgorde van ontvangst van de leningaanvragen. Het aanvraagformulier en de voorwaarden staan op www.lv.nl/startersleningen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft naar een evenwichtige opbouw van de bevolking, een gevarieerd woonmilieu met plek voor jong en oud. Met starterslening is het voor een grotere groep starters mogelijk om een woning te kopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant