Glitter en glamour op de kerstafdeilng van Life&Garden.
Glitter en glamour op de kerstafdeilng van Life&Garden.

Kersthow Life&Garden oogst lof

Actueel 72 keer gelezen

Leidschendam - In een periode van drie maanden is bij Life&Garden de kerstshow opgebouwd tot een ware publiekstrekker. Er komen zelfs bussen vol mensen naar de Veursestraatweg 292 om de kerstshow te aanschouwen en inkopen te doen.

DOOR DICK JANSSEN

De show bij Life&Garden oogst veel lof bij het winkelend publiek. “We worden overladen met complimenten”, vertelt Nelleke Verhoeff. Een voorbijgangster beaamt dat. “Ik zie heel veel moois uitgestald liggen”. Een andere dame vertelt dat ze ieder jaar wel even gaat kijken. “Het is weer leuk gedaan, zo alles compact bij elkaar”, zegt ze. “Het zorgt altijd voor een goede Kerstsfeer.” Opvallend hoeveel Engelstalige klanten uit de regio ook komen kijken naar de kerstshow. “Typical Dutch”, zegt één van hen over de show.

Steeds wat nieuws
De show mag dan compleet zijn, toch blijft deze constant groeien. “Er komt nog steeds van alles binnen”, verklaart Nelleke. “Iedere keer zie je wel weer wat nieuws. Je kunt dus gerust meerdere keren komen kijken.” Een favoriete trend kan zij niet noemen. “Eigenlijk kan en mag echt alles tegenwoordig. Natuurlijk houd je altijd rood, wit en zilver, maar ook bont, veelkleurig en allerlei humoristische accessoires zie je terug.”

Verder neemt het aantal kant en klare artikelen toe. “Veel mensen gaan voor het gemak. Ze vragen zelfs wel eens of ik bij hen de kerstboom kan komen optuigen”, lacht Nelleke. “Dat doe ik dan weer niet, maar dan wijs ik hen op de kant en klare kerstbomen die hier verkrijgbaar zijn. Stekker erin en de kerstboom staat; verlicht, versierd en al.” De kerststukken worden door de medewerkers zelf gemaakt. “Dus geen massaproducten maar unieke door ons zelf gemaakte stukken”, aldus Nelleke. Tevens zijn momenteel diverse adventskransen verkrijgbaar.

Trends
Life & Garden Leidschendam biedt voor ieder wat wils. Vele alternatieven voor de kerstboom zie je terug bij de vier trends die zijn ondergebracht in een grote ‘besneeuwde’ lodge. Mini-kersttafereeltjes in een lantaarn, feestelijke ornamenten hangend aan takken of bijzondere stukken eenvoudig mooi onder een stolp. Humor is vooral terug te vinden in de opgewekte stijl van ‘Driving home for Christmas’.

Met de aloude Coca Cola reclame in het achterhoofd kun je aan de slag met uilen, hertenkoppen, sterren en authentieke ornamenten die vooral bijzonder en grappig moeten zijn. In de trend ‘This must be heaven’ vindt men warme poederroze ballen, parels en vijgkleurige kerstornamenten. Accessoires die bijdragen aan de romantiek zijn bloemen en parels, bontkleedjes en oud-zilveren kandelaren of speeldoosjes. Deze stijl is elegant en klassiek, met een vleugje vintage chique.

Liefde voor de natuur
Luxe voert de boventoon in de trends ‘Stars in the sky’. Het dressoir geeft ruimte aan veel accessoires met verschillende wittinten, combinaties van metallic met glitter en hoogglans zilver. De tafel wordt gedecoreerd met art-deco crystal en - uiteraard - veel wit. De kerstboom wordt behangen met winterwit en lichtgoud en de piek wordt dit jaar vervangen voor een glitterstrik. “Een beetje glitter en glamour”, vindt Nelleke.

Liefde voor de natuur is terug te zien is bij de trend ‘Home is where the heart is’. Vaak wordt de tuin in de winter vergeten, maar de natuur kan er dan juist zo mooi uitzien. Bij Life&Garden is een buitenveranda te zien met binnen een gezellige open haard. Om binnen en buiten in één stijl te houden, zie je veel houten accessoires. Binnen staan krukjes, buiten een slee tegen de muur. Binnen steken bessentakken uit een glazen vaas en buiten is een mand te zien met knalrode appels,in combinatie met wit en mooi eucalyptus groen.

Keukentje
Middenin de kerstshow bevindt zich een keukentje. Door oude verroeste ijzeren vensters kijk je naar binnen. In het midden staat een bakfiets met allerlei zaken. Het is een beetje het favoriete domein van Nelleke. Enthousiast praat zij honderduit: “Hier kun je veel ouderwetse streekproducten krijgen. Allerlei soorten jam, stroop, ouderwetse snoepjes, zuurtjes, vruchtensappen en limonades. Verder ook vijgen, dadels en van alles om bijvoorbeeld een appeltaart te bakken. Leuke oude producten. Dat is gewoon fun en ook nog eens echt lekker.”

Tot slot is de afdeling met kerstverlichting groter dan voorgaande jaren. “Je ziet steeds meer LED-verlichting”, zegt Nelleke. “LED-lampen hebben een laag energieverbruik en bovendien een langere levensduur.”

Life & Garden, Veursestraatweg 292d te Leidschendam is tot het einde van dit jaar iedere zondag (8, 15, 22 en 29 (vuurwerkverkoop) december open van 12.00 tot 17.00 uur. Extra koopavonden zijn er op vrijdag 6 en 13 december. Meer informatie is terug te vinden op www.lifeandgarden.com en op facebook. Tel. 070-3203300.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant