Illustratie van de omslag van het boek ‘De MS van Tess’.
Illustratie van de omslag van het boek ‘De MS van Tess’.

Kinderboek over MS

Actueel 32 keer gelezen

Voorburg - Zanger Wolter Kroes overhandigt maandag het eerste exemplaar van 'De MS van Tess' aan drie MS-patiëntjes. Christine Kliphuis uit Voorburg schreef het verhaal, Helen van Vliet (Rotterdam) zorgde voor de vele verduidelijkende illustraties en het wordt uitgegeven door De Vier Windstreken in samenwerking met MS Research. De MS van Tess is onderdeel van de serie 'De ziekenboeg extra' - over chronische ziekten – en is vanaf maandag in alle boekhandels verkrijgbaar.

In Nederland is inmiddels bij meer dan 500 kinderen onder de achttien jaar de diagnose multiple sclerose (MS) gesteld. Elk jaar komen er daar zo'n tien bij. In De MS van Tess wordt vanuit het perspectief van een kind verteld wat er in je lichaam gebeurt als je de ziekte hebt en wat het betekent om het te hebben. Ook het bezoek aan het ziekenhuis, de MRI-scan, de ruggenprik, het bloedonderzoek en het gebruik van medicijnen worden beschreven.

Christine Kliphuis is in gesprek gegaan met drie jonge MS-patiënten voor het schrijven van De MS van Tess. Ook praatte ze uitgebreid met een neuroloog en een MS-verpleegkundige van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. De MS van Tess is gemaakt in samenwerking met Stichting MS Research, die onderzoek naar MS stimuleert en financiert en een breed publiek informeert over de ziekte.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant