Dames 1 van de handbalafdeling van Stompwijk ’92.

Moeizame strijd handbaldames

Sport 45 keer gelezen

Stompwijk - De handbaldames van Stompwijk ’92 speelden afgelopen weekend tegen Wings. Na een langzame start waarbij beide ploegen kansen misten, opende Jona van Wijk de score.

Met snel spel wisten Cynthia van den Bosch en Claire Luiten de stand te vergroten. Wings kon in dit deel van de wedstrijdstrijd het tempo van Stompwijk niet bij te houden. Pas bij een 6-1 stand kwam de tegenstander uit Den Haag op gang.

Stompwijk maakte vervolgens enkele fouten waar gele kaarten, maar ook tijdstraffen werden uitgedeeld. Wings wist zich te revancheren en kwam op gelijke stand. Marieke Moes en Leonie Zuidgeest scoorden namens Stompwijk, waardoor het met slechts 2 punten verschil de rust in ging.

De tweede helft speelde beiden ploegen meer chaotisch, toch wisten Stompwijk de stand langzaamaan uit te breiden naar 17-10. Ook nu werden weer straffen uitgedeeld waardoor Wings enigszins terug kon komen. Met een eindstand van 20-14 konden de dames van Stompwijk tevreden zijn.

Op dit moment hebben zij 9 punten uit 5 wedstrijden en draaien mee in de top van het klassement. Volgende week treden zij aan tegen Hercules.