Doelpuntenmaker Martijn ‘Mo Bros’ Droog tevergeefs op jacht naar de 2-2 (foto: Alexander Wagener).
Doelpuntenmaker Martijn ‘Mo Bros’ Droog tevergeefs op jacht naar de 2-2 (foto: Alexander Wagener).

Forum Sport, SEV en RKAVV winnaars

Sport 63 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ondanks dat Forum Sport genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen de koploper, zijn Forum Sport, SEV en RKAVV toch de winnaars van afgelopen voetbalweekend.

FC Rijnvogels-Forum Sport 2-2 (1-1)
Doelpuntenmakers: Osman Lamin (0-1) & Steve Kenepa (90+. 2-2!).

“En dat punt verdienden we ook minimaal”, zegt Andre Lourens van de eersteklasser. “De eerste helft hadden we onszelf meer moeten belonen. De koploper bleek aan weinig genoeg te hebben om op 2-1 te komen, maar door strijd, inzet, goed en vooruit voetballen hebben we ze in de opbouw, waar ze goed in zijn, gestoord.”

Tactisch wisselen zorgde voor verbeteringen. Lourens: “Cees was moegestreden. Met de balvaste Steve erbij kwamen we wat meer onder hun druk uit. Wei-Ming voor Thijs was om meer balans op het middenveld te krijgen om de druk naar voren te kunnen blijven zetten. We moesten ze het mes op de keel houden, omdat FC Rijnvogels te goed is om ze te laten spelen. Het pakte allemaal goed uit.”

Echt tevreden is Lourens pas als zaterdag thuis van Aalsmeer gewonnen wordt. “Het punt tegen de koploper is pas een bonuspunt als we die weten te verzilveren tegen Aalsmeer. Thuis hebben we dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloren. En dat wil ik graag zou houden.”

SEV-Lugdunum 2-1 (0-1)
Doelpuntenmakers: Michael Nolet (82. 1-1!) & Jerry Speelberg (90+. 2-1!).

“Het eerste half uur speelden we aardig, maar de kansen en ons spel daarna werden minder”, zegt trainer Frank Dobbe van de derdeklasser. “De goals vielen uiteindelijk allemaal tien minuten voor tijd door op de counter optimaal van de ruimte bij hun achterin te maken. We hebben karakter getoond. De ontlading was uiteraard groot.”

Wisselen deed Dobbe niet. “Ik stond eigenlijk op het punt om aanvaller Youri Buskens voor een verdediger te wisselen toen er gescoord werd. Hij toonde begrip dat ik het uiteindelijk niet deed. Ook bij hem was de ontlading groot. We blijven koploper DWO in het kielzog volgen. Na de winterstop ontmoeten we die nog.” Dobbe was blij met de prestatie van zijn ploeg, en in het bijzonder op die van keeper Patrick Bom.

“Hij verrichtte in blessuretijd een aantal prachtige reddingen door goede reflexen, want we kregen de drie punten niet cadeau. We hebben nu acht keer op rij gewonnen. De negende en de tiende overwinning voor de winterstop mogen daar wat mij betreft rustig bijkomen, maar je merkt dat clubs zich op ons gaan instellen. Daar moeten wij de oplossingen voor vinden. En dat gaan we ook doen.”
 
Wilhelmus (za.)-Hercules 3-5 (0-4)
Doelpuntenmakers: Michael Sanderson (1-5), Juan Diego (2-5) & Lanre Onigbogi (3-5).

“Geen slecht resultaat gegeven de omstandigheden”, zegt voorzitter Phil Loughton van de vierdeklasser. “Het Wilhelmus blessurespook waart nog steeds rond. Zaterdagochtend meldde zich nog een speler ziek af en twee hamstringblessures in de eerste helft kwamen daar nog eens bij.” De expats van Wilhelmus keken tegen een grote achterstand aan, maar toonde volgens Loughton karakter.

“Na 55 minuten was het 0-5. Daarna begonnen wij pas te spelen. Hercules keek een beetje ongemakkelijk toen we zo terugkwamen. Met een beetje geluk zouden we naar een gelijkspel zijn geslopen, maar Hercules had in de eerste helft genoeg gedaan om uit te lopen om tot waardige winnaars te kunnen worden benoemd. Het was een goede wedstrijd in een goede atmosfeer met een uitstekende scheidsrechter, die de kaarten op zak kon houden.”

Brielle-RKAVV (vrouwen) 4-1 (1-1)
Doelpuntenmaker: Nikita van der Wijngaard (1-1).

“Vooraf geloofden we in hetzelfde winnende scenario als uit tegen IJzendijke, maar we kwamen bedrogen uit. De stunt van toen bleef uit”, zegt elftalleider Wim van der Mije van de vrouwen tweedeklasser. “Door blessures misten we Babbette Schreuders en Angela de Koning, ondanks dat we een periode van wat meer rust hadden gekend de afgelopen weken. De doelstelling van trainer Salman Khawaja was om de laatste twee competitiewedstrijden voor de winterstop minimaal 4 punten te halen. Met een gedegen strijdplan zouden we Brielle “trakteren” op weerstand van niveau, maar dat lukte niet.”

Voor de rust kwam RKAVV nog wel op gelijke hoogte na een onrustig begin. Van der Mije: “Met compact spel en alert verdedigen zagen we zeker nog mogelijkheden na rust, maar we gaven Brielle helaas de kans om de pass door het midden te geven, waardoor we al vroeg tegen een ruime achterstand aankeken. De 4–1 had ook nog veel hoger uit kunnen vallen.” Extra domper was het uitvallen van Nikita van der Wijngaard.

Van der Mije: “Met naar het zich laat aanzien een dubbele knieblessure moest ze afhaken. Wij hadden geen wissels meer over, waardoor we dus de wedstrijd vanaf dat moment numeriek in een ondertal hebben moeten afmaken. Zaterdag uit bij RCL moet er duidelijk anders gespeeld worden. Drie punten zijn nodig om toch deels onze doelstelling te kunnen bereiken. In een plaats onderin het linkerrijtje of bovenin het rechterrijtje is prima om de winterstop mee in te gaan.”
 
RKAVV-Koninklijke HFC 3-1 (0-0)
Doelpuntenmakers: Sjors Verhagen (1-1), Jari de Jong (2-1) & Jop Verhagen (3-1).

“We zijn teruggegaan naar de basis, hielden de ruimtes klein, verdedigden compact en steunden elkaar”, zegt de winnende trainer van de hoofdklasser Bas Steffens. “Iedereen was op een gezonde manier agressief en we hebben wat andere keuzes gemaakt. Het is gelukt en dat is voor deze groep en voor de club het belangrijkste.” De vreugde na de goals (zie https://www.youtube.com/watch?v=MmIWU60QmXA) was groot.

Steffens: “En die was niet geregisseerd. Deze groep is homogeen gebleven en snakte naar succes en om op voorsprong te komen. Met dat proces zijn we constant bezig geweest en blijven we mee bezig.” Andere keuzes vertaalden zich in een hoofdklasse ervaren verdediging Lauwers (Quick Boys), Van Manen (Scheveningen), Blom (Tonegido) en Drosten (Scheveningen) en de keuzes voor basisspeler Jari de Jong en invaller Robin Pieper.

Steffens: “We bekijken de laatste wedstrijden tot de winterstop van wedstrijd tot wedstrijd. Jari doet het goed in twee, coacht veel en voetbalt voor zijn leeftijd heel volwassen. Robin is een specifieke linkspoot, die een goede voorzet heeft. Hij doet het goed bij de A. Beiden zijn eigenlijk nog A-junior. Gino en Michael zijn weer terug achterin. Michael heeft hard gewerkt om terug te komen en Gino was de laatste tijd niet in beste vorm, maar toont wel karakter. In het belang van het elftal maakte ik nu deze keuzes.”

Excelsior’20-Wilhelmus (zo.) 3-2 (3-0)
Doelpuntenmakers: Mike Nikic (3-1) & Michiel van Munster (3-2; zijn 1e sinds 2 jaar!).

“Verliezen is nooit leuk, maar deze hebben we al in de eerste helft verloren”, zegt assistent-trainer Mario de Boer van de tweedeklasser. “Hoofdtrainer Stefan Luijckx wisselde in de rust meteen drie keer. Daar was ook alle aanleiding toe, want de eerste helft was enorm zwak. Na rust stond er een ander Wilhelmus op het veld; agressiever, duels aangaan, alles om te winnen. Dat lukte bijna.”

Paal, lat en keepersreddingen voorkwamen dat Wilhelmus nog langszij kwam. De Boer: “We bleven 4-3-3 spelen, en op het laatst zelfs 3-3-4. Nee, we zitten in de hoek waar de klappen vallen en de gifbeker is nog niet leeg. Ik heb vijf weddenschappen lopen, maar die dreig ik allemaal tot mijn spijt te gaan winnen.” Eén speler kan deze week een mooi Sinterklaas gedicht afwachten. “Ik ga niet zeggen voor wie die is. Dat is te schunnig om in de krant te zetten. Maar ik brand hem helemaal af. In dichtvorm in Sinterklaastijd moet zo’n geintje kunnen. Wellicht dat we de boel zo op scherp kunnen zetten.”
 
Stompwijk’92-DOSR 1-3 (1-1)
Doelpuntenmaker: Martijn Droog (1-0).

De actie Movember, waarbij mannen een maand lang hun snor lieten groeien om geld in te zamelen voor het onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker en zich daarvoor lieten sponsoren, heeft in Nederland ruim 800.000 Euro opgebracht. De Stompwijk’92 spelers Bart van der Salm, Martijn Droog, John Onderwater, Tim van Rijn en Joris Disseldorp namen deel.

De deelnemende mannen (uit 22 landen!), de zogenaamde Mo Bros, uit Stompwijk maakten hiermee een gebaar naar hun trainer Ron de Roode die de ziekte destijds overwon, maar wel vroegtijdig met profvoetbal (bij o.a. FC Den Haag & Willem II) moest stoppen. Stompwijk’92 had hem een nog groter gebaar kunnen maken door van DOSR te winnen.

“Maar de nederlaag was terecht”, zegt de trainer van de derdeklasser. “Voor rust hebben we het laten liggen. We controleerden de wedstrijd, maar kregen toch een tik van de gelijkmakende kopbal op slag van rust.” De dorpsclub voetbalde na rust zo zonder zelfvertrouwen en onrustig dat de doorgaans fanatiek coachende De Roode, bij wie de mentale instelling groter lijkt dan die van zijn spelers, erin leek te berusten.

“Dat heb je dan goed mis. Van de scheidsrechter mocht ik niks meer zeggen. Ik moet zeggen dat ons spel er nog wel redelijk uitzag; van achteruit opbouwen lukte aardig. Een persoonlijke fout betekende 1-2. Enrico Geus schoot vervolgens op de lat, van waaruit het in de tegenstoot direct 1-3 in plaats van 2-2 werd. Dat is voetbal, maar wanhopen doe ik niet.”

Uitvaller
Het vroege uitvallen van Tim van Rijn met een dik scheenbeen na een felle charge speelde een rol van betekenis. De Roode: “Een ploeg zonder Tim van Rijn minder dan een ploeg met Tim van Rijn? Daar kun je misschien best gelijk in hebben. Tim brengt rust en ervaring achterin, maar dat kan Martijn Droog ook. Deze jongens hadden het ook kunnen oppakken."

"Zoals bijvoorbeeld Nick Ammerlaan zich na rust liet gelden, had ik hem dat voor rust ook graag zien doen. Wisselen was een optie geweest, maar ik weet dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen, dus laat ik hem staan.” Geconfronteerd met het compliment dat zijn ploeg slechter zonder hem was aanvaardde Tim van Rijn gedeeltelijk. “Bedankt voor het compliment, maar we hebben er geen klote aan.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant