De oplichters van ondermeer de bejaarde in Leidschendam.
De oplichters van ondermeer de bejaarde in Leidschendam.

Nieuwe beelden oplichters

Actueel 131 keer gelezen

Regio - Het 89-jarige slachtoffer wordt dinsdagmiddag 27 augustus gebeld met de mededeling dat haar bank bezig is de pinpassen te vervangen. De vrouw mag kiezen of ze haar huidige pincode wil behouden of een nieuwe wil. De vrouw kiest ervoor haar pincode te behouden en in goed vertrouwen noemt ze deze.

De volgende dag wordt de vrouw ’s avonds opnieuw gebeld en krijgt te horen dat er zo twee medewerksters van de thuiszorg langs komen voor een inspectie. Inderdaad bellen kort daarna twee vrouwen aan. De vrouw laat hen binnen. Een dag na hun bezoek mist het slachtoffer haar bankpassen en geld.

Met de bankpassen van het slachtoffer is kort nadat de vrouwen haar huis verlieten, geld opgenomen op het Surinameplein en in de Zeilstraat in Den Haag. De vrouw die op de camerabeelden hiervan te zien is heeft haar hand voor haar gezicht en draagt vermoedelijk een pruik. Aan haar linker ringvinger draagt ze een opvallende ring. Op het zwartkleurige topje staat een tekst, die niet te lezen is. Mogelijk weet iemand wat voor een shirt het is en wat de tekst is.

UPDATE: Zaak uit Leidschendam
Dezelfde vrouw duikt op in een andere zaak. Hierin pint ze aan de Postjesweg met een bankpas die in augustus in Leidschendam gestolen is bij een 95-jarige vrouw. Ook hier stonden er ‘medewerkers van de thuiszorg’ voor de deur. Met deze pas is ook nog geld opgenomen door een man, bij een geldwisselkantoor in de Kalverstraat.

Als u de vrouw en/of man herkent of informatie heeft, kan men bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant