VEO wint topper

Sport 18 keer gelezen

Voorburg - Door een 18-14 overwinning op DVS '69 is VEO nu alleen koploper. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kende de wedstrijd een grillig verloop. VEO nam eerst een ruime voorsprong, gaf die helemaal uit handen en won uiteindelijk nog vrij ruim in de slotfase.

VEO nam vanaf het begin het initiatief en liet zien dat de ploeg voor 2 punten naar de medekoploper was afgereisd. Mooie snelle aanvallen, met juiste passing en kansen die goed werden afgemaakt. Ook verdedigend klopte het allemaal waardoor DVS'69 gedwongen werd om op de verkeerde momenten het schot te pakken waarna de verdedigende rebound veelal voor de Voorburgers was.

De 4-11 ruststand sprak wat dat betreft boekdelen. In de tweede helft wilden de doelpunten echter ineens niet meer vallen. VEO bleef zonder score tot halverwege de tweede helft. DVS'69 profiteerde optimaal van die situatie en zo was de score weer geheel in evenwicht: 11-11. Maar in de slotfase kon VEO de wedstrijd toch beslissen.

De doelpunten vielen ineens weer en bij DVS'69 was de koek een beetje op na de indrukwekkende inhaalrace. VEO kon uitlopen en de wedstrijd beëindigen met een 14-18 overwinning. Zaterdag speelt VEO thuis om 20:10 in sporthal Essesteijn tegen ADO uit 's Gravendeel.