Fitheidstest voor 55-plussers

Actueel 73 keer gelezen

Leidschendam - Het 55+FIT project start op zaterdag 26 oktober om 10.00 uur met een fitheidstest in Sportcentrum de Fluit (sporthal de Tas) voor mensen van 55 tot 75 jaar uit de wijk Damsigt. Ook ondertekent wethouder Gregor Rensen van Sport een convenant samen met directies en voorzitters van andere organisaties.

De fitheidstest is onderdeel van het 55+FIT project. Doel van het project is om samen met leeftijdgenoten te werken aan een actieve leefstijl. Het sociale aspect speelt een belangrijke rol. De testdag is de eerste stap. Daarna kan men meedoen aan een beweegprogramma van twaalf lessen dat speciaal voor deze groep is ontwikkeld.

Samen met leeftijdsgenoten maken de deelnemers kennis met een breed scala aan sportieve activiteiten. Naast de twaalf lessen in de gymzaal, kunnen de deelnemers zich ook opgeven voor een gevarieerd buitenaanbod, verzorgd door V.M.H.C Cartouche. Het beweegprogramma is een gezamenlijk initiatief van hockeyclub Cartouche, Gymnastiekvereniging Gymnova, WOeJ Leidschendam-Voorburg, de gemeente en Sportservice Zuid-Holland.

Het project is mogelijk gemaakt door de toekenning van een Sportimpulsaanvraag. Sportimpuls is een onderdeel van het VWS programma Sport en Bewegen in de Buurt. Bel voor meer informatie en/of aanmelding voor de fitheidstest naar (0174) 244940.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant