Houtzager stopt als wethouder

Actueel 141 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wethouder Marcel Houtzager gaat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 niet meer door als wethouder. De Voorburger heeft dan 16 jaar in de gemeenteraad gezeten en is 11 jaar wethouder geweest.

Houtzager heeft een verklaring verstuurd waarin hij de redenen van zijn besluit om niet door te gaan motiveert:

"Elke vier jaar kiezen inwoners hun nieuwe gemeentebestuur. En elke gemeentebestuurder vraagt zich tegen het einde van die vier jaar af hoe hij de toekomst ziet. Dat heb ik ook al heel wat keren gedaan. Ik wil u hierbij meedelen dat ik het na 16 jaar gemeenteraadslidmaatschap en 11 jaar wethouderschap tijd vind om de bestuurlijke verantwoordelijkheid over te dragen aan een opvolger."
 
"Dit is voor mij een zeer ingrijpend besluit geweest, waar ik uitvoerig over heb nagedacht. En vóór de zomervakantie heb ik de knoop doorgehakt: bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart stel ik mij niet meer beschikbaar voor een vierde periode als wethouder."

"Ik ben geboren en getogen in Leidschendam-Voorburg. In onze prachtige gemeente liggen mijn hart en mijn ziel. En met hart en ziel heb ik mij de afgelopen jaren mogen inzetten voor onze prachtige stad. Dat heb ik natuurlijk niet alleen gedaan."

"Ik kijk terug op vele jaren van goede en respectvolle samenwerking met talloze betrokken instanties, bedrijven, organisaties, besturen, partijen, maar bovenal: met mensen. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Als ik terugkijk op al die jaren wil ik een drietal onderwerpen noemen waar ik heb geprobeerd het verschil te maken."
 
"Ten eerste is dat de ruimtelijke ontwikkeling. Leidschendam heeft rond de sluis een nieuw hart gekregen, het Neher-laboratorium is behouden voor het nageslacht en getransformeerd tot wonen, en Nieuw Hadriani is verrezen op het voormalig Effathaterrein. Ook voor het groen in de regio heb ik me sterk gemaakt. Bijvoorbeeld met het groenfonds, de impuls in de Duivenvoordecorridor, van duinen naar de Nieuwe Driemanspolder."

"Tot slot mag de financiële gezondheid van onze gemeente niet ontbreken. Onze eigen gemeentelijke uitgaven verlagen om de lasten voor onze inwoners laag te houden en tegelijkertijd ruimte te houden om te blijven investeren in belangrijke voorzieningen als sport, onderwijs, infrastructuur, groen en water."
 
"Ik ga mij nu richten op ander werk, maar u kunt ervan op aan dat ik me tot de laatste dag als wethouder met al mijn energie zal inzetten voor u en onze gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik hoop u allen nog vaak tegen te komen!", aldus Marcel Houtzager.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant