Regenachtige Kids4kidsloop

Actueel 92 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bij het Kapelbosje, waar de Emmaüsschool naast is gevestigd, heeft loco-burgemeester Marcel Houtzager vrijdag 11 oktober het startsein gegeven voor de Kids4kids scholensponsorloop. Een groep jonge basisschoolleerlingen ging als eerste van start, toen het nog (redelijk) droog was.

In tegenstelling tot aanvankelijk geruststellende berichten heeft het verder bijna de hele dag geregend, maar dat kon het enthousiasme van de deelnemende kinderen niet temperen. In totaal 3.500 leerlingen van 14 middelbare- en basisscholen liepen op vijf locaties in de gemeente hun rondjes voor het goede doel.

Dat is dit jaar de stichting Leergeld. Die stichting wil voorkómen dat kinderen van 4 - 18 jaar in een sociaal isolement terecht komen door financiële problemen thuis. De stichting betaalt bijvoorbeeld contributie van een sportvereniging, een computer, of een fiets. Het leuke daarvan is dat kinderen in principe dus voor een eigen klasgenootje lopen. Echt kids voor kids dus.

De gezamenlijke Lionsclubs Prinses Marianne Voorburg, Leidschendam-Veur en Voorburg organiseerden de scholensponsorloop; een unieke samenwerking tussen de Lionsclubs in de gemeente. De organisatie kon nog geen inschatting maken van de opbrengst van de scholenloop, maar de vorige keer leverde de loop ca. € 85.000 op.

Wellicht dat het slechte weer van deze editie echter zorgt voor een lagere opbrenst.de opbrengst van dit jaar echter iets zal . Zie ook www.kids4kidsloop.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant