De gymnastiekverenigingen AVGV, Gymnova en S.O.S. werken samen in hun strijd voor een turnhal (archieffoto).
De gymnastiekverenigingen AVGV, Gymnova en S.O.S. werken samen in hun strijd voor een turnhal (archieffoto).

Nieuwbouw Dijsselbloem en turnhal

Actueel 189 keer gelezen

Voorburg - “De aanhouder wint.” Zo verwoordt GroenLinks raadslid Wll Kranenburg de gang van zaken rond de bouw van een turnhal in Leidschendam-Voorburg. De aanhouder in deze zaak zijn de drie turnverenigingen die sinds 2005 al strijden voor een echte turnhal en hierin vanaf 2008 samen optrekken.

Door Inge Koot

“Gaat dan de nieuwe Epke Zonderland vanuit deze turnhal komen”, grapt Hans Peter Klazenga (GBLV) tijdens de behandeling van de nieuwbouw voor basisschool De Dijsselbloem en combinatie gymzaal met turnvoorziening in de commissie maatschappelijke activiteiten op maandag 14 oktober. Niet alleen GroenLinks en GBLV zijn enthousiast over dit plan aan de Delflandlaan in Voorburg. De gehele raadscommissie staat achter het voorstel  waardoor dit in november als hamerstuk goedgekeurd gaat worden door de gemeenteraad.

De commissieleden geven verantwoordelijk wethouder Saskia Bruines wel een aantal aanbevelingen mee. Zo moet er gekeken worden of de hal niet een slag gedraaid kan worden zodat de blinde muur aan de zijde van de Hoogvliet komt te liggen. Hierdoor hebben de schoolgaande kinderen geen hinder van het laden en lossen bij de supermarkt. Dit idee bracht buurtbewoner Marjolijn Dos Santos in. Zij is ook zeer te spreken over de plannen voor de school en de gymzaal en spreekt dit uit namens de wijkbewoners.

Klankbordgroep
De commissieleden vragen de wethouder te zoeken naar mogelijkheden voor kinderdagverblijf Pinkeltje in de nieuwbouw. Marjolijn Dos Santos vraagt daarnaast aandacht voor het plaatsen van zonnepanelen zodat de school energie neutraal kan functioneren. Will Kranenburg benadrukt daarbij dat het goedkoper is dit tijdens de bouw te realiseren.

De nieuwe school komt in hetzelfde gebied waar nu de oude school staat. De school krijgt meer vierkante meters dan eerder het plan was. Om dit te kunnen realiseren zijn er straks in het ontwerp waarschijnlijk 3 in plaats van 2 verdiepingen nodig. De gemeente wil buurtbewoners zoveel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling van de plannen. Daarom is aan bewoners gevraagd zitting te nemen in een klankbordgroep.

Turnvoorziening
Met de nieuwbouw van basisschool De Dijsselbloem gaat de al lang gekoesterde wens van leerlingen, personeel en schoolbestuur naar een nieuw gebouw in vervulling. De komst van een nieuwe gymzaal met turnvoorziening betekenen voor leerlingen van de school en leden van de gymnastiekverenigingen AVGV/SOS/Gymnova een uitdaging om te gaan sporten en het kunnen beoefenen van de turnsport op een hoog niveau binnen de gemeente.

Wethouder Gregor Rensen bedankt de turnverenigingen voor de enorme inzet die zij getoond hebben in hun strijd voor een turnhal. De gemeente verwacht in 2015, 2016 de bouw van de school en turnhal gerealiseerd te hebben.







Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant