Ouders mee naar de VVE

Actueel 67 keer gelezen

Leidschendam - Het seizoen van het programma ‘Ouders mee in VVE’ (voor- en vroegschoolse educatie), dat voor het eerst nu ook op een basisschool draait, ging donderdag 10 oktober van start. Om dit te vieren kwam Wethouder Saskia Bruines een slagroomtaart aansnijden.

Na zes jaar met dit programma gewerkt te hebben bij de (VVE) peuterspeelzalen wordt het nu ook aangeboden aan ouders van groepen 1 en 2 van een aantal basisscholen in Leidschendam-Voorburg, waaronder ATB de Springplank.

Met speciaal voor ouders ontwikkeld materiaal - over dezelfde thema’s als waar de kinderen mee werken - worden ouders actief bij het programma betrokken. Maar ook kunnen zij op een ontspannen en leuke manier met elkaar allerlei opgroei- en opvoedsituaties uitwisselen.

Het succes van het programma hangt mede af van hun betrokkenheid. Het programma sluit aan op de voor- en vroegschoolse ontwikkelingsstimulerende methodes Piramide en Puk & Ko waarmee wordt gewerkt bij de peuterspeelzalen. Onderdelen van deze methoden worden ook gebruikt bij de verlengde peuteropvang en bij de kinderdagverblijven van Vlietkinderen.

Het thuisprogramma sluit ook goed aan bij de leermethodes waar basisscholen mee werken. Het programma is alleen bedoeld voor ouders van zogenaamde VVE-doelgroepkinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben.

De begeleiding van het ouderprogramma ‘Ouders mee in VVE’ op de basisschool is handen van Coby van Brecht en Wilna van der Wolde van Vlietkinderen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant