Jan Vayne weergaloos

Actueel 75 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zondag, 6 oktober, heeft Jan Vayne in het Veur theater aan de Damlaan in Leidschendam een optreden verzorgd. Op zijn eigen weergaloze wijze bracht Jan daar diverse spontane improvisaties ten gehore zoals alleen hij dat kan.

Het publiek kon zelf aangeven waarop Jan zijn improvisaties losliet. Alles was mogelijk van klassiek tot hedendaagse moderne muziek met alles daar tussenin. Een bijzonder aspect van dit optreden was dat hij op een tweetal momenten tijdens dit optreden werd ondersteund door lokale musici.

Anders gezegd: tijdens zijn optreden stelde Jan lokale musici in de gelegenheid hun eigen muziek ten gehore te brengen, begeleid door Jan Vayne zelf.


Kelly Willemse-Hofs  en Els ……. van de groep 'We do Love' zongen een tweetal nummers uit hun repertoire, begeleid door Jan op de vleugel. Later tijdens dit optreden mocht popkoor Flash back! zijn opwachting maken op het podium.

Hierbij werd het koor ondersteund door een orkestband waarbij Jan improviserend meespeelde. Het koor bracht vier verschillende nummers ten gehore, waarna Jan zijn optreden afsloot met een laatste improvisatie op de vleugel.

Na zijn optreden was er in het theatercafé volop gelegenheid om met Jan en de gast-musici van gedachte te wisselen onder genot van een drankje (inbegrepen bij de toegangsprijs). Het was een geslaagde, voor herhaling vatbare, middag daar in het Veur theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant