Afbeelding

CobraNova wint opnieuw derby

Sport 121 keer gelezen

Voorburg - Vorige week werd nog moeizaam gewonnen in de thuisderby tegen Lokomotief Rijswijk. Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een derby op het programma in Den Haag. Daar moest CobraNova spelen in sporthal ’t Zandje tegen HBV The Jumpers.

Het duel begon de eerste drie minuten wat onwennig, maar toch wist CobraNova via o.a. twee vrije worpen een 0-4 voorsprong te nemen. Beide ploegen gingen vervolgens wat makkelijker basketballen. Halverwege volgde een 7-0 run van de Haagse ploeg. The Jumpers kon het kwart afsluiten met een minimale voorsprong van 21-20.

De Hagenezen openden ook de score in het tweede kwart. Hierop antwoordde CobraNova met een 0-9 run. Door goed teamspel kon CobraNova de zes punten voorsprong netjes vasthouden en zelfs iets uitlopen naar negen. De laatste score voor rust was voor de Hagenezen, waardoor CobraNova met een 34-41 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na rust pakte CobraNova gelijk door naar een 37-52 voorsprong. De ploeg van Martinez bleef uitstekend spelen, waardoor aan het einde van het derde kwart zelfs 44-62 op het bord stond. CobraNova opende het laatste kwart de score en leek op een monsteroverwinning af te stevenen.

Toch kwam er weer een terugval en het was het prima verdedigingswerk dat CobraNova op de been hield, want de Voorburgers scoorden slechts vier schamele puntjes. Al deden de Hagenezen het met negen punten niet veel beter en stond er alsnog een verdiende en eenvoudige overwinning van 53-66 op het scorebord.