Afbeelding

Agenten beledigd

Actueel 26 keer gelezen

Voorburg - Agenten werden op zaterdag 5 oktober tijdens hun werkzaamheden beledigd door een 23-jarige Voorburger. De agenten spraken een fietser aan op het Stationsplein, omdat hij zonder verlichting fietste. Op dat moment passeerden twee mannen op een bromfiets, waarvan de Voorburger als passagier zijn handen in de lucht stak, kennelijk om de aandacht van de agenten te trekken en hen luidkeels enkele forse beledigingen toeriep.

De agenten wisten de man te achterhalen. Na zijn aanhouding wilde de Voorburger niet meer over de geuite beledigingen praten. De officier van justitie besliste, dat de Voorburger een boete van 450 euro moest worden opgelegd. Hij heeft de nacht in het politiebureau doorgebracht en werd later die dag weer in vrijheid gesteld.

Ook op zondag 6 oktober werd een persoon aangehouden voor belediging van agenten. De man, een 29-jarige Hagenaar fietste zonder verlichting over de Laan van Nieuw Oosteinde en fietste door het rode verkeerslicht. Toen agenten hem aanspraken en een bekeuring aanzegden, bleek dat de man geen identiteitsbewijs bij zich had.

Op het moment dat de agenten hem wilden aanhouden, verzette hij zich, waarna hij onder dwang werd meegenomen naar het politiebureau. Deze handeling werd niet gewaardeerd door de Hagenaar, waarna hij beledigende opmerkingen maakte naar de agenten.

Ook deze Hagenaar kreeg een flinke geldboete opgelegd door de officier van justitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant